DNRT

DNRT: MDM Motorsport richt pijlen op Winter Endurance Kampioenschap

mdm_motorsport_wek_2012

Nu alle nationale kampioenschappen zijn afgesloten, maken veel teams zich op voor een lange winterstop. Dit geldt echter niet voor MDM Motorsport. Na een druk maar succesvol zomerseizoen, waarin het team de titel in de Volkswagen Endurance Cup veroverde, heeft de renstal haar pijlen nu gericht op het Winter Endurance Kampioenschap. De winterserie trapt aanstaande zaterdag (3 november) af met de Zandvoort 500 en MDM Motorport verschijnt met drie auto’s aan de start.

Tekst en foto: PR

In twaalf jaar tijd is het Winter Endurance Kampioenschap uitgegroeid tot een begrip in Nederland. De serie lange afstandsraces zijn populair bij veel bekende Nederlandse coureurs en de concurrentie is dan ook moordend. Dit seizoen gaat MDM Motorsport de strijd aan met drie equipes.

Diesel experts
Eddie den Dekker en Michel Schaap verruilen hun Volkswagen Golf waarmee ze dit seizoen tweede werden in de Volkswagen Endurance Cup voor een BMW 120d Endurance. De twee rijders hebben al veel ervaring met het rijden van lange afstandsraces en met hun snelle BMW mogen ze zeker tot de kanshebbers worden gerekend.

Revanche
Slechts vijf punten kwam Rob de Laat vorig seizoen te kort om tot Winterkampioen gekroond te kunnen worden. De runner-up van 2011/2012 gaat voor revanche en heeft hiervoor een teamgenoot uitgezocht die dit jaar al een kampioenschap op zijn naam heeft geschreven. Rob Severs won dit seizoen het Burando Production Open met een BMW 120d. De naamgenoten zullen samen een BMW 320d WTCC besturen.

Einde tijdperk V8
Sven van Hulst en Jan-Joris Verheul zijn vaste waarden in het Winterkampioenschap. De teamgenoten waren al vaak dicht bij een overwinning, maar door pech bleef het de afgelopen seizoenen bij enkele podiumplaatsen. Om niets aan het toeval over te laten heeft het duo afscheid genomen van de snelle, maar kwetsbare DNRT V8. Samen met Bas van de Ven zullen Sven en Jan-Joris tijdens de twaalfde editie van het Winter Endurance Kampioenschap in actie komen met de tweede BMW 320d WTCC van MDM Motorsport. Het Winter Endurance Kampioenschap bestaat uit vier races die allen op Circuit Park Zandvoort verreden zullen worden. Zaterdag 3 november om 12.00 uur zullen de rode lichten uit gaan voor de eerste race van 500 kilometer (117 ronden) of maximaal 4 uur. De toegang tot zowel de duinen als de paddock is gratis.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet