DTM

DTM: Kristensen koning van OscherslebenPas in de slotfase van de wedstrijd werd er ook op de baan ingehaald, maar meestal ging dit nog gepaard met technische problemen. Zo leek Alexandros Margaritis met zijn pitstopstrategie vanaf de elfde startplaats op te rukken naar plek vier. Deze knappe prestatie werd echter verpest door problemen aan het linker achterwiel, waardoor hij uiteindelijk de race niet kon uitrijden. Ook Mika Häkkinen had problemen met zijn wagen en hij werd in de slotfase nog voorbij gereden door Jean Alesi, die daarmee het laatste puntje bemachtigde.

Voor Alesi finishte het groepje Frentzen, Schneider, Tomczyk en Ekström. De vier rijders zaten dicht op elkaar, maar wisten niet van positie te wisselen. Hiermee zag Ekström voor het eerst in 2006 de finishvlag. Maar ver voor deze groep reden de drie koplopers, met Kristensen als aanvoerder, voor Spengler en Green.

Landgenoot Olivier Tielemans kende een spannende openingsfase. Mede dankzij een ruzie tussen Christian Abt en Frank Stippler, waardoor eerstgenoemde spinde, rukte Tielemans in de eerste ronde op naar plaats vijftien. Een ronde later was hij echter alweer terug op zijn twintigste en laatste startplaats. In de slotfase had Tielemans nog een akkefietje met La Rosa, waardoor de Nederlander spinde. Uiteindelijk kwam hij als negentiende en laatste over de finish.

Uitslag DTM, Oschersleben
1. Tom Kristensen, 44 ronden
2. Bruno Spengler, op 3.499
3. Jamie Green, op 4.868
4. Heinz-Harald Frentzen, op 24.622
5. Bernd Schneider, op 24.992
6. Martin Tomczyk, op 27.360
7. Mattias Ekström, op 27.728
8. Jean Alesi, op 30.644
9. Mika Häkkinen, op 34.865
10. Pierre Kaffer, op 35.170
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet