DTM

DTM: Kristensen koning van Oschersleben

Na zijn overwinning in 2004 en de pole in 2005 heeft Kristensen in de 2006-uitvoering zowel de pole als de overwinning gehaald op Oschersleben. Op wat hinder van achterblijvers na was het een probleemloze middag voor de Audi-coureur. Met de overwinning en dankzij de vijfde plaats van Bernd Schneider is Kristensen nu de leider in het klassement.

Tekst: Daan Jeuken, Fotografie Boudewijn Pieters

 DTM start


Kristensen kwam in Oschersleben als een komeet uit de startblokken en schoot als leider de eerste bocht in. Daarachter bewees Jamie Green wederom dat starten een vak apart is, want ook vandaag wist Green zijn startpositie niet te behouden. Bruno Spengler nam de tweede plaats over van de Brit. Daarachter ontnam Frentzen Hakkinens vierde plaats. Mattias Ekström had een prima start en rukte van de negende naar zesde plaats op. Tomczyk en Schneider sloten aan.

De Motorsport Arena Oschersleben staat erom bekend dat het er moeilijk inhalen is en dat werd vandaag bewezen. Na de start reed de optocht haar rondjes, maar tot inhaalacties kwam het nauwelijks. Typerend was dat Kristensen na zijn eerste stop kwam vast te zitten achter Daniel la Rosa in de 2005-bolide en hem niet voorbij kwam. Een pitstop verloste Kristensen uiteindelijk van de oranje vlek voor zich.

 Kristensen auto


Mede vanwege het karakter van de baan waren de pitstops vandaag van cruciaal belang, wat resulteerde in een legio van verschillende strategieën. Waar Kristensen, Tomczyk en Schneider al in ronde zes hun eerste pitstop maakten, ging Häkkinen pas in de zestiende ronde voor het eerst naar binnen, om vervolgens vijf ronden later alweer de tweede stop te maken. De Fin viel hiermee echter wel terug van de vijfde naar de achtste plaats. Jean Alesi maakte het nog bonter; hij stopte in ronde 22 en 25 van de 44 raceronden. Hierdoor rukte de Fransman echter wel op naar de negende plek.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet