Supercar Challenge

Supercar Challenge in 2013 naar Slovakia Ring

121028_race2_maessen

De nieuwe kalender van de Supercar Challenge powered by Dunlop is zo goed als rond. In 2013 telt de kalender negen raceweekenden, met naast veel gebruikelijke evenementen ook een bijzonder, nieuw evenement. De Supercar Challenge gaat in komend jaar namelijk naar de Slovakia Ring in Slowakije.

Tekst en foto’s: PR

Het huidige seizoen voor de coureurs van de Supercar Challenge powered by Dunlop is pas net achter de rug (afgelopen weekend werden zelfs pas de laatste races verreden), maar de rijders en teams kunnen hun racedata voor 2013 alvast in de agenda noteren. V-Max Racing Management, de organisator van de Supercar Challenge, is de afgelopen maanden namelijk al druk bezig geweest om de nieuwe kalender samen te stellen.

2ab7feade1004cf49b143449a2e8c52c1

Het seizoen 2013 begint evenals afgelopen jaar op Circuit Zolder in België. Beide divisies van de Supercar Challenge komen daar in het weekend van 28 april in actie tijdens het eerste raceweekend van het SRO GT Sprint Championship, de feitelijke opvolger van het FIA GT1 World Championship.

Na de openingsraces op Circuit Zolder maakt de karavaan van de Supercar Challenge meteen een verre reis. In het pinksterweekend van 19 mei is de klasse namelijk uitgenodigd op de Slovakiaring in Slowakije. Dit circuit ligt in de buurt van Bratislava, en Supercar Challenge is door Praga Cars uitgenodigd om op dit circuit een van haar evenementen plaats te laten vinden. In verband met vakantiedagen van monteurs en teamleden is er expres gekozen voor het pinksterweekend. Daarnaast gaat de Supercar Challenge samen met Praga kijken hoe de transport- en verblijfskosten tot een minimum beperkt kunnen worden, zodat het voor iedereen een leuk en betaalbaar weekend kan worden. Het raceweekend op de Slovakia Ring is voor de Supercar Challenge overigens het enige raceweekend in 2013 dat niet in Nederland of België plaats gaat vinden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet