Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Indycar-baas en redder Randy Bernard uit functie ontheven!



2012_simona_de_silvestro
De Lotus-motoren bleken een grote flop te zijn. Chevrolet echter niet. Een Chevrolet
motor won dankzij de inspanningen van Bernard het kampioenschap.

Kalender 2013
De kalender 2013 wordt uitgebreid naar 19 races. In Detroit, Toronto en Houston staan er elk twee wedstrijden op de kalender. Wedstrijden die financieel gezien voor de teams absoluut geen meerwaarde betekenen. Achter de schermen was grote onvrede. Ook wordt er gesproken over twee Europese races in Italië en Frankrijk. In de huidige economische periode waarschijnlijk een weinig financieel haalbare kaart. Wel kreeg Bernard het voor elkaar om Pocono en Fontana weer terug op de kalender te zetten.

Lotusflop
Naast Honda wist Bernard Chevrolet en Lotus als motorenleverancier binnen te halen. De Lotus-motoren waren één grote flop. Jean Alesi en Simona de Silvestro gingen op Indianapolis wel van start zodat men over de traditionele 33 starters beschikte maar werden al snel uit de wedstrijd gehaald omdat ze te langzaam waren. Alleen HVM bleef de Lotus motoren trouw. Twee andere teams haakten af en switchten naar Chevrolet-motoren. HVM moet voor 2013 noodgedwongen met het team van KV Racing fuseren.

Dan Wheldon
Na de fatale crash van Dan Wheldon in Las Vegas 2011 stond Bernard intern behoorlijk onder vuur. Zijn wedstrijdideeën voor de z.g. 5 miljoen dollarwedstrijd in Las Vegas werden achteraf niet in dank afgenomen. Een drama leek onder dergelijke omstandigheden al voorgeprogrammeerd te zijn.

Tony George
Tony George die in 2009 door de Indiaanpolis Motor Speedway aan de kant werd gezet blijkt mogelijk op de achtergrond nog steeds over een invloedrijke rol te beschikken. De laatste jaren vervulde George zijn rol als teambaas voor het team van Vision Racing dat eigendom is van stiefzoon Ed Carpenter. De laatste weken verschijnen er in de Amerikaanse media steeds meer geluiden dat George op het punt staat om Indycar terug te kopen! George heeft zijn functies bij Hulman Inc.(de familie die de Indianapolis Motor Speedway in eigendom heeft) inmiddels neergelegd om belangenverstrengeling te voorkomen. Bronnen in Indycar beweren dat er absoluut geen sprake van is dat George opnieuw aan het roer van Indycar wil staan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet