IndyCar

Indycar: Indycar-baas en redder Randy Bernard uit functie ontheven!

Indycar-CEO-en redder Randy Bernard werd door de Indianapolis Motor Speedway uit zijn functie ontheven. Het Indycar management blijkt nog steeds een chaos van intriges te zijn.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s LAT/IZOD Indycar USA/archief autosport.nl


randy_bernard
Randy Bernard, naar de mening van vele fans waarschijnlijk onterecht aan de kant
geschoven.

Indycar CEO- en redder Randy Bernard uit functie ontheven!
De Indycar-organisatie heeft haar CEO Randy Bernard gisteren aan de kant gezet. Voorlopig heeft Jeff Belskus zijn functie overgenomen. Bernard blijft voorlopig nog in dienst van Indycar.

Bernard, afkomstig van Professional Bullriders Inc, beschikte over een vijfjarig contract waarvan hij er drie achter de rug heeft. In een verklaring van de Indianapolis Motor Speedway zegt Bernard het volgende “De laatste drie jaar hebben opwindende moeilijke tijden doorgemaakt maar we hebben Indycar in een groeipositie voor de komende jaren gebracht!” Belskus noemde het een “vriendschappelijke scheiding”

Geruchten
Vooral de afgelopen weken waren er meerdere geruchten dat de positie van de Indycarbaas ter discussie stond. Het afgelasten van de wedstrijd in China gaf mogelijkerwijs de doorslag. Een overeenkomst om een Indycar-wedstrijd in China te organiseren draaide uit op een verliespost van meer dan 8 miljoen dollar.

2012_wilson_texas
Justin Wilson won met "illegale" onderdelen in Texas.

Dallara-onderdelen
Teambazen wilden maar al te graag dat Bernard verdween. In juni twitterde Bernard dat verschillende teambazen hem graag zagen verdwijnen. Het idee van de Deltawingcar werd voor Indycar terzijde geschoven maar Dallara werd als chassisleverancier gekozen. Het leidde tot grote onvrede omdat de teams vonden dat men bij Dallara teveel voor dezelfde onderdelen leverde. Toen er na Justin Wilson’s zege in Texas niet originele Dallara-onderdelen werden aangetroffen leidde dit achter de schermen tot grote commotie. Het resulteerde erin dat Bernard een deal met Dallara sloot om tegen een lagere kostprijs te leveren.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet