NASCAR

NASCAR: Zege Jimmie Johnson in Martinsville. Titelstrijd naar hoogtepunt. Chevrolet wint merkentitel

Jimmie Johnson behaalde op Martinsville zijn vierde seizoenszege en de zevende op deze baan. Door de zege in Martinsville nam Johnson tevens de leiding in “The Chase” van Penske-coureur Brad Keselowski over.Chevrolet won voor de 36e maal de merkentitel.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR/Toyota Motorsports USA

2012_johnson_martinsville_winnaar
Jimmie Johnson op weg naar een zesde NASCAR Sprint Cup titel? Over drie weken weten
we het. Hij is er in ieder geval dichtbij.

Merkentitel voor Chevrolet. Titelstrijd naar hoogtepunt
Met nog drie races te gaan bevindt “The Chase” zich nu op een hoogtepunt. Met zijn zege in Martinsville nam Jimmie Johnson de leiding in de puntenstand over. Het verschil tussen Hendrick Motorsports-coureur Jimmie Johnson en Brad Keselowski bedraagt nu slechts twee punten.

Johnson versloeg Kyle Busch met een verschil van 0.479 secs. De beslissing viel eigenlijk in de 476e ronde. Na een neutralisatie voor een opgeblazen motor van Kevin Harvick’s Chevrolet gingen vrijwel alle koplopers voor vers rubber naar binnen. Brad Keselowski en Dale Earnhardt Jr. besloten echter om op de baan te blijven. Earnhardt Jr. viel direct na de herstart terug terwijl Keselowski in de 486e ronde zijn koppositie moest prijsgeven. Keselowski had zich als 32e gekwalificeerd en behaalde met een zesde plek op Martinsville zijn beste resultaat op deze baan.

Jimmie Johnson: “Ik heb in het verleden mijn lesje wel geleerd om niet laat naar binnen te komen. Dit telde zeker mee en hier op Martinsville hebben wij de juiste beslissing genomen. Ik ben erg blij met de leiding in het kampioenschap. Zoals altijd ben ik erg gefocust. Onze jonge mensen over de pitmuur worden telkens op de proef gesteld. Zij staan telkens onder druk en doen hun werk uitstekend.”

2012_start_martinsville_2
Start in Martinsville. Johnson vertrok vanaf pole.


Ook Brad Keselowski is trots op zijn crew. Brad Keselowski: “Je kunt aan dit team eenvoudig niet voorbijgaan. Zij hebben hart voor hun werk. Dit kampioenschap gaat in de finale beslist worden. Volgende week rijden wij in Texas en dan gaat het tussen mij en Johnson.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet