Supercar Challenge

Supercar Challenge: Peter Versluis wint tweede race. Kees Kreijne kampioen GTB-Divisie


121028_race2_herder

In de GTB-divisie had Jacky van der Ende een goede start. Begonnen vanaf de eerste plaats kon Van der Ende in de eerste ronden meteen uitlopen op zijn achtervolgers. Op de tweede positie lag Mark van der Aa, met daarachter Erol Ertan, Charlie Frijns, Wilfred Herder en Kees Kreijne. Bij deze groep was Werner van Herck voor de start al weggevallen, want hij kwam in de formatieronde al met technische problemen naar binnen.

121028_race2_pol

Bij deze groep was Kees Kreijne snel onderweg. De Aston Martin-coureur kon zowel aan Wilfred Herder als Charlie Frijns voorbijgaan en voerde hierna de druk op bij Erol Ertan. Ertan voerde op zijn beurt ondertussen de druk op bij Jacky van der Ende, die zich op dat moment mengde in de strijd om posities in de GT-divisie. Een spannende strijd volgde, waarbij vijf coureur binnen twee seconden van elkaar zaten.

Bij deze groep kwam de race van Erol Ertan voortijdig ten einde. De Porsche-coureur verremde zich bij het aanremmen van de GT-bocht en schoot rechtdoor de grindbak in. Ertan kwam vast te staan in het grind en verloor hiermee alle kans op een goede klassering.

Na de pitstops was Kees Kreijne door de resultaatseconden voorbij gegaan aan Jacky van der Ende. Kreijne had meteen een voorsprong van een paar seconden ten opzichte van zijn achtervolgers, zijnde Wilfred Herder, Nelson van der Pol, Daan Meijer en René Wijnen.

121028_race2_kreijne1

Kreijne liep hierna verder uit op zijn achtervolgers, en zag zijn overwinning in de slotfase niet meer in gevaar komen. Wilfred Herder leek achter teamgenoot Kreijne op een knappe tweede plaats te eindigen, maar Nelson van der Pol pakte deze tweede plaats in de laatste ronde nog van Herder af. Met deze overwinning stelde Kreijne met glans zijn kampioenschap in de GTB-divisie veilig!

121028_race2_kreijne2


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet