Supercar Challenge

Supercar Challenge: Peter Versluis wint tweede race. Kees Kreijne kampioen GTB-Divisie
In de GT-divisie had Barry Maessen de beste start. De Viper-coureur kon in de eerste ronde voor Steve Vanbellingen blijven en kon hierna meteen uitlopen. Achter Vanbellingen sloten Pim van Riet en Simon Atkinson aan op de posities drie en vier.

121028_race2_maessen

Na een zestal ronden schoof Simon Atkinson in deze divisie op naar de derde plaats, omdat Pim van Riet van de baan schoot en vast was komen te staan in het grind. Voor Barry Maessen was er ondertussen nog geen vuiltje aan de lucht, want de Viper-coureur liep elke ronde verder weg van zijn concurrenten.

Vanbellingen kreeg het ondertussen zwaar aan de stok met Simon Atkinson. De Lamborghini-coureur deed verwoede pogingen om aan Vanbellingen voorbij te gaan en waagde onder andere een inhaalactie in de GT-bocht. Atkinson profiteerde niet veel later van een inhaalactie van Jacky van der Ende, die zich mengde in de strijd en aan dit tweetal voorbij ging. Atkinson haakte aan bij deze actie en haalde meteen Steve Vanbellingen in.

121028_race2_atkinson

Na de pitstops viel Barry Maessen door zijn vele resultaatseconden toch terug in het veld. De Viper-coureur kwam wel op de eerste positie de baan op, maar maar vlak voor Simon Atkinson. Een spannend gevecht volgde, waarbij het er lang op leek dat Simon Atkinson het tempo van Maessen kon volgen. Steve Vanbellingen sloot na de pitstops aan op de derde positie.

Maessen kon toch een gaatje slaan ten opzichte van Atkinson, maar zag zijn voorsprong teniet gedaan worden door een drive through penalty. Die kreeg Maessen omdat hij eerder in de race tijdens een gele vlag situatie Jan van der Kooi had ingehaald. De Viper-coureur viel hiermee weer terug naar de tweede plaats, vlak achter Simon Atkinson.

121028_race2_bellingen

Maessen drong hierna in de slotfase flink aan bij Atkinson, die er niet in slaagde om de Viper achter zich te houden. Hierdoor pakte Maessen ondanks zijn resultaatseconden en zijn drive through een overwinning, voor Simon Atkinson en Steve Vanbellingen. Jack Rozendaal eindigde in deze divisie op de vierde plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet