Supercar Challenge

Supercar Challenge: Hoevenaars wint. Rob Nieman kampioen Sport II-Divisie


c19d6b7a5ee312bc66881f0cb930bdb7

Peter Hoevenaars heeft tijdens de Dunlop Finaleraces op het TT Circuit in Assen de eerste race van de Supersport-divisie van de Supercar Challenge op zijn naam geschreven. Hoevenaars was begonnen vanaf pole position en kon die dus verzilveren met een eerste plaats. Tweede werden Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, voor Leo van der Eijk en Bas Schouten. In de Sport I-divisie ging de overwinning naar John van der Voort en Priscilla Speelman en in de Sport II-divisie ging de overwinning naar Nico Been. Rob Nieman eindigde in deze laatste divisie op de derde plaats en behaalde hiermee genoeg punten voor het kampioenschap. De eerste kampioen is dus bekend!


Tekst en foto's: Supercar Challenge

121027_race1_hoevenaars2

Bij de start van de race kon Peter Hoevenaars zijn eerste positie behouden. Hoevenaars kon hierna meteen een gaatje slaan ten opzichte van Koen Bogaerts, die de hete adem in zijn nek had van Ferry Monster. Voor Bogaerts ging de start van de race overigens maar net goed. Bij zijn auto bleek namelijk vlak voor de start van de race een olieleiding van de stuurbekrachtiging kapot te zijn waardoor die last minute vervangen moest worden. Hierdoor was Bogaerts nog maar net op tijd voor de startopstelling.

Bert van der Zweerde had een zeer goede beginfase van de race. Van der Zweerde moest vanaf de laatste plaats starten omdat zijn BMW in de kwalificatie koppelingsproblemen had maar in de race stoomde de jonge coureur snel naar voren. In de tweede ronde was Van der Zweerde vanaf zijn 31e startpositie al opgeklommen naar de zesde plaats, en het gat met de koplopers werd bovendien steeds kleiner.

121027_race1_bogaerts

Hoevenaars kon zijn eerste positie in de beginfase consolideren, maar het gevecht om de tweede positie was erg spannend. Die was nog steeds in handen van Koen Bogaerts, maar Bogaerts stond hevig onder druk van Bert van der Zweerde, Ferry Monster en Leo van der Eijk.

Na de pitstops was Bas Schouten in verband met de resultaatseconden bij andere deelnemers op de eerste plaats komen te liggen, voor Peter Hoevenaars, Ted van Vliet en André de Vries. Ted van Vliet had hierbij het stuur overgenomen van Bert van der Zweerde, en André de Vries van Peter Stox. Pieter van Soelen was teruggevallen naar de vijfde plaats, en Robin Monster naar de zevende positie.

121027_race1_veijck

Bas Schouten had bij de pitstops het stuur overgenomen van Leo van der Eijk, maar werd na de pitstops meteen door Peter Hoevenaars weer ingehaald. Schouten kwam hierna onder druk te staan van Pieter van Soelen, die er in de 26e ronde in slaagde om aan de Speedtec Zilhouette van Schouten voorbij te gaan.

Aan de kop van het veld veranderde in de slotfase niks meer, waardoor Peter Hoevenaars weer een overwinning op zijn cv mocht bijschrijven. Koen Bogaerts en Pieter van Soelen eindigden op de tweede plaats, en Leo van der Eijk en Bas Schouten maakten het podium compleet.

121027_race1_hoevenaars

Robin en Ferry Monster lieten zich in de slotfase terugvallen tot de zesde plaats, en zullen hierdoor waarschijnlijk bij deze race hun laatste schrapresultaat gebruiken. Hierdoor komen ze in de tussenstand van het kampioenschap op twee punten achterstand ten opzichte van Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, maar wel met 10 strafseconden minder. Met Peter Hoevenaars op de derde plaats ook nog als kanshebber voor het kampioenschap zijn alle ingrediënten aanwezig voor een spannende race op zondag!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet