Supercar Challenge

Supercar Challenge: Hoevenaars wint. Rob Nieman kampioen Sport II-Divisie


121027_race1_been

In de Sport II-divisie kon Nico Been bij de start van de race zijn eerste positie behouden. De Clio-coureur kreeg wel meteen de hete adem van Rob Nieman, Machiel Kars en Kim Troeijen in zijn nek. Voor Rob Nieman verliep de beginfase van de race echter minder goed, want de Clio-coureur viel na contact met koploper Nico Been meerdere posities terug.

Kim Troeijen viel na haar goede start door pech een paar posities terug. Bij de auto van Troeijen werd namelijk rook waargenomen, waardoor Troeijen van de wedstrijdleiding een Meatball getoond kreeg en voor controle de pitstraat op moest zoeken. Het bleek een olielekkage te zijn, waardoor Troeijen haar race voortijdig moest beëindigen.

Nico Been kon ondertussen zijn eerste plaats vasthouden en kon zelfs een paar seconden uitlopen ten opzichte van concurrent Kars. Rob Nieman was inmiddels door de terugval van Kim Troeijen opgeklommen naar de derde positie. Voor Toon Rutgers en Jeremy Adams was het na een tiental ronden al einde race, want het duo moest hun Lotus met technische problemen in de pitstraat parkeren.

121027_race1_kars

Nico Been kon tijdens de pitstops profiteren van de resultaatseconden van de concurrentie. De Clio-coureur kon vele seconden uitlopen en lag hierdoor na de pitstops op een solide eerste positie. Machiel Kars maakte tijdens zijn pitstop nog een spannend moment mee, want Kars spinde bij de ingang van de pitstraat. De Clio-coureur kon gelukkig voorkomen dat zijn Clio de vangrails raakte en kon zijn weg wel vervolgen.

121027_race1_nieman1

In de slotfase van de race kon Nico Been zijn eerste positie consolideren en eindigden Machiel Kars en Frank Bédorf op de tweede plaats. Rob Nieman werd derde en stelde hiermee zijn kampioenschap in de Sport II-divisie veilig. De eerste kampioen is dus bekend!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet