Supercar Challenge

Supercar Challenge: Hoevenaars wint. Rob Nieman kampioen Sport II-Divisie


121027_race1_vdvoort

In de Sport I-divisie viel John van der Voort bij de start van de race meteen een paar posities terug. De BMW-coureur was begonnen vanaf de tweede positie maar kwam na de eerste ronde slechts op de vierde positie over start-finish. Van der Voort was in de eerste ronde ingehaald door Tim Hummel en Wesley Caransa, maar begon hierna aan een opmars en kon in de tweede ronde alweer aan Caransa voorbijgaan.

121027_race1_hummel

Van der Voort kwam steeds beter in zijn vel en kon in de zesde ronde de eerste plaats alweer overnemen van Eric van den Munckhof, die bovendien terugviel naar de derde plaats achter Tim Hummel. Van den Munckhof had het niet makkelijk, want de bestuurder van de Focus Sport bolide vocht flinke gevechten uit met Tim Hummel, Marcel van Berlo en Wesley Caransa. “Ik reed met mijn reservewagen, en die heeft toch een mindere wegligging en minder vermogen dan mijn reguliere auto”, aldus Van den Munckhof. “Hierdoor kon ik niet de tijden rijden die John van der Voort reed.”

Priscilla Speelman had bij de pitstops het stuur overgenomen van John van der Voort, en was door haar vele resultaatseconden teruggevallen naar de tweede plaats. De eerste plaats was hierdoor in handen gekomen van concurrent Eric van den Munckhof. Tim Hummel en Marcel van Berlo waren op de posities drie en vier komen te liggen.

121027_race1_munckhof

Van den Munckhof had een aardige voorsprong ten opzichte van concurrente Speelman, maar Speelman reed zeer snelle rondetijden en slaagde er in de 27e ronde in om de eerste positie van Van den Munckhof over te nemen. Achter de twee koplopers ging het fout voor Marcel van Berlo, die vanaf zijn derde positie zijn auto met technische problemen langs de baan moest parkeren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet