Belcar

Belcar: Longin-Kumpen op pole voor Belcar Home Race

Door het slechte weer van vandaag was de kwalificatiesessie van gisteren van de Belcar Home Race beslissend. De winnaars van de First race op Spa-Francorchamps Bert Longin en Anthony Kumpen pakten de pole position met een voorsprong van maar 2-honderdsten op David Hart en Jeroen bleekemolen. De derde tijd werd gereden door het team van Eurotech Racing met Danny van Dongen en Marc Goosens die ook al als derde eindigden in de eerste race op Spa.

Het was een dubbeltje op zijn kant tijdens het gevecht om de pole op vrijdag. Beide Corvette verpulverden het oude ronderecord van Zolder en starten morgen vanzelfsprekend van op de eerste rij. “Het circuit is ook wat sneller geworden”, legt David Hart uit. “Het asfalt is verbeterd en de chicanes laten zich beter nemen. Dat het echter zoveel sneller zou gaan, is ook voor mij een verrassing.”
Jeroen Bleekemolen kwam héél dicht bij de snelste rondetijd van Bert Longin, 2-hondersten om exact te zijn , maar de pole zat er nog net niet in. “Ik had jammer genoeg geen ideaal rondje, de banden waren niet meer 100% en er was behoorlijk wat verkeer op de baan. Maar we staan er voor morgen goed voor en dat is het belangrijkste. Het belooft in ieder geval een open strijd tussen de beide ‘Amerikanen’ te worden.”

Jos Menten niet aan de start
Jos Menten zal morgen niet van start gaan in de Belcar Home Race. Na een crash tijdens de eerste kwalificatie raakte de PSI Experience Porsche beschadigd en het was onmogelijk om de wagen te repareren voor de start van de race. RS Racing schreef nog snel een Porsche Biturbo van Manthey in voor de guestklasse, en het zag ernaar uit dat het duo Menten-Maes toch aan de start kon komen van de Belcar Home Race. Vanmorgen maakte RS Racing echter bekend dat François Verbist de plaats van Menten zou innemen.
"Na het ongeval heeft RS beslist om haar eigen Porsche in te zetten, onder de vlag van PSI Experience", vertelt Jos Menten. "Nadat gisterenavond het licht op groen werd gezet na een medische check-up, heb ik dit direct gemeld. Ik had gerust willen rijden, maar zij hebben besloten om met iemand anders in zee te gaan. Jammer, maar helaas..."

De top 10 algemeen:
1. (#7) GLPK Racing – Corvette C5-R – 1:26,875
2. (#1) SRT– Corvette C5-R +0,020
3. (#5) Eurotech Racing – Marcos LM 600 +3,221
4. (12) Laudi Racing – Stealth B6 +5,832
5. (#21) Prospeed Competition – Porsche 996 GT3 RS +6,610
6. (#23) GS Motorsport – BMW E46 GT3 V8 +6,722
7. (#38) CEO Racing – Porsche 996 GT3 Cup +6,818
8. (#8) AD-Sport – Chrysler Viper GTS-R +6,837
9. (#24) KS-Motorsport – BMW Silhouette +8,028
10. (#46) Belgium Racing – Ultima GTR +8,070
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet