Supercar Challenge

Supercar Challenge: Zware crash zorgt voor verkorte kwalificatie Sport-Divisies


121026_crash1

De kwalificatie van de Sport-divisies hoorde eigenlijk alleen in het teken te staan van de titelstrijd, maar er gebeurde ditmaal helaas een hoop meer. Al in het begin werd de kwalificatie stilgelegd met code rood omdat de Clio van het duo Bédorf/Kars een oliespoor op de baan had weggelegd en niet veel later was er een tweede code rood vanwege een zware crash van Remco de Beus in de Ramshoek. Bij deze crash kwam De Beus met zijn Seat SuperCopa hard in de vangrails terecht en vloog de auto hierna meerdere malen over de kop. In het medisch centrum was de eerste diagnose ‘alleen’ een hersenschudding maar De Beus is nog wel naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.


Tekst en foto's: Supercar Challenge

Fotograaf Marc Reynders stond op het moment van de crash in de Ramshoek en legde de crash vast op de gevoelige plaat:

121026_crash2

121026_crash3

Door de rode vlag situaties duurde de kwalificatie eigenlijk maar 15 minuten. In deze vijftien minuten gaf iedereen flink gas, waarbij het uiteindelijk Peter Hoevenaars was die de snelste tijd noteerde. Hoevenaars zet hiermee zijn concurrenten voor het kampioenschap nog zwaarder onder druk. Ook Koen Bogaerts en Pieter van Soelen deden het goed met een tweede kwalificatietijd. De gebroeders Monster kwamen tot een vierde tijd, achter Peter Stox en André de Vries.

121026_kwali6

In de Sport I-divisie had Eric van den Munckhof zijn zaakjes in de kwalificatie een stuk beter voor elkaar. De bestuurder van de Focus Sport reed een snelle ronde van 1:52.887 en was daarmee John van der Voort en Priscilla Speelman te snel af. Bij dit tweetal had John van der Voort een tijd van 1:53.834 genoteerd, maar de resterende kwalificatietijd was hierna te kort voor Speelman om nog te kunnen verbeteren. Marcel van Berlo kwalificeerde zich op de derde positie, voor Wesley Caransa en Tim Hummel.

121026_kwali7

In de Sport II-divisie was er veel technische pech voor de deelnemers. Zo begon Kim Troeijen in haar reservewagen en was er zoals eerder gemeld een olieprobleem voor Frank Bédorf en Machiel Kars. De pole position ging hier verrassenderwijs naar Nico Been, voor Toon Rutgers en Rob Nieman.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet