Supercar Challenge

Supercar Challenge: Gastrijder Jeroen de Boer pakt pole in super GT-Divisie


efde59624c979f5ad577791bbee0fb6f

Jeroen de Boer heeft met zijn door DB Motorsport geprepareerde BMW Z4 GT3 de pole position opgeeist in de kwalificatie van de GT-divisies van de Supercar Challenge powered by Dunlop. De gastrijder, normaal gesproken uitkomend in de ADAC GT Masters en het Blancpain Endurance Championship, troefde met een tijd van 1:36.674 Diederick Sijthoff maar net af. Corvette-coureur Sijthoff, dit weekend samen rijdend met Rick Abresch, kwam namelijk slechts 0.125 seconde te kort voor de pole. In de GT-divisie ging de pole position naar Barry Maessen en in de GTB-divisie was Kees Kreijne concurrent Erol Ertan maar net te snel af.


Tekst en foto's: Supercar Challenge

121026_kwali2

Op het koude TT circuit van Assen werd in de kwalificatie van de Supercar Challenge hard gereden. Al binnen een paar ronden doken de coureurs onder de 1 minuut 40 en niet veel later al onder de 1 minuut 38. In het begin van de kwalificatie zaten de tijden erg dicht bij elkaar, maar gaandeweg de sessie vorderde werden er vooraan in het veld nog snellere tijden neergezet. Diederick Sijthoff had lang de pole position in handen, maar in de slotfase bleek Jeroen de Boer nog net iets sneller te zijn. Op een derde positie kwalificeerde zich Berry van Elk met de Mosler MT900 GT3, voor het duo Nathan/Van Lagen, equipe De Graaff/Ribbens en Alex van ’t Hoff.

121026_kwali3

In de GT-divisie werd vooraf vooral uitgekeken naar het duel tussen Barry Maessen en Pim van Riet. Tot een echt duel kwam het echter niet, want Pim van Riet schoot in de GT-bocht van de baan en kon hierna zijn kwalificatie niet meer vervolgen. Jan van der Kooi leek hierna de pole position te pakken, maar in de slotfase van de kwalificatie was Barry Maessen nog net iets sneller.

121026_kwali4

In de GTB-divisie ging de strijd tot slot tussen Erol Ertan, Kees Kreijne en het duo Wijnen/Frijns. Van dit drietal verliep bij René Wijnen en Charlie Frijns de kwalificatie dramatisch, want zij konden door technische problemen geen tijd noteren. Uiteindelijk ging de pole position naar Kees Kreijne, met vlak daarachter Erol Ertan. Nexlson van der Pol en Jacky van der Ende kwalificeerden zich in deze divisie op de derde plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet