WTCC

WTCC: Pole voor Rickard Rydell, Tom Coronel snelste Privateer

De training voor de vijfde en zesde ronde van het FIA WTCC 2006 op Brands Hatch kende een spannend en bij tijden hectisch verloop. Uiteindelijk was het Rickard Rydell die de pole pakte en daarmee zijn teamgenoot Peter Terting aftroefde. De Duitser start morgen als tweede.

Tekst: Jakob Dekker

Bijzonder was zeker het optreden van de Brit Rob Huff. Kort voor het verstrijken van de training plaatste hij met de Chevrolet Lacetti een hele snelle ronde en positioneerde zich daarmee op de voorlopige pole position. Een ronde later zou hij zwaar crashen en zijn monteurs met het nodige werk voor vanavond opzadelen.

SEAT en Chevrolet deden het overigens helemaal goed, want de plaatsen één tot en met acht worden door beide merken ingenomen. Daarbij ging de vierde plaats naar Yvan Muller (SEAT), voor James Thompson (eveneens SEAT) en onze eigen Tom Coronel. De coureur uit ’t Gooi manifesteerde zich sterk met zijn nieuwe – oranjekleurige - SEAT Leon in WTCC-uitvoering. Met zijn zevende plek is hij tevens de beste rijder uit de zogenoemde Independents Trophy, oftewel de klasse voor de privérijders.

Gabriele Tarquini gaat met zijn LEON de verrassend sterk rijdende Pierre Corthals voor. Met zijn Honda leek de Belg even op de pole voor privérijders af te stevenen, maar Toms dertiende ronde bracht een 1.35.130 op de klokken en dat stelde zijn betere startplaats veilig.

Beste BMW-rijder is Andy Priaulx die mede door zijn flinke ballastgewicht in de auto (70 kg) niet verder kwam dan een tiende plaats.

De training begon op een natte baan en dat verklaarde dat tegen het eind van de dertig minuten trainingssessie steeds meer rijders hun tijd verbeterden en bij toerbeurt de pole voor zich opeisten. Voor het overige was het koud op het vermaarde circuit.

Uitslagen training WTCC Brands Hatch

1. Rickard Rydell (SEAT) 1.34.493;
2. Peter Terting (SEAT) op 01.32;
3. Rob Huff (Chevrolet Lacetti) op 0.182;
4. Yvan Muller (SEAT) op 0.407;
5. Alain Menu (Chevrolet) op 0.587;
6. James Thomspon (SEAT) op 0.609;
7. Tom Coronel (SEAT)op 0.637;
8. Gabriele Tarquini (SEAT)op 1.065;
9. Pierre Korthals (Honda) op 1.151;
10. Andy Priaulx (BMW) op 1.175.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet