DNRT

DNRT: SAKER World Final op Zandvoort groot succes

saker_1

De tweede editie van de SAKER World Final is, net als vorig jaar, gewonnen door een team uit de Nederlandse Saker-competitie. Met een tweede plaats voor één van de teams uit de Engelse competitie blijkt echter wel dat de Saker-rijders uit de verschillende landen steeds meer aan elkaar gewaagd zijn.

Tekst en foto’s: PR

De dag begint op Circuit Park Zandvoort met een poleposition en een overwinning in de eerste race voor Rogier de Wit van Team GoFast. Met ruime voorsprong haalt hij de winst naar zich toe, waarmee hij in de strijd om het kampioenschap iets weet goed te maken op Gerrit en Rudolf Meijer, die een zwaarbevochten tweede plek behalen in de eerste race van de dag. Paul Rose uit Engeland wordt knap derde, en gastrijder Jan Lammers knokt zich na wat pech in de kwalificatie vanuit het middenveld naar een zesde positie.

Het noodlot slaat in race twee toe voor titel kandidaat Rogier de Wit als er een slang van de turbo los blijkt te zijn; een nul resultaat maakt de kans op de dagzege en de jaartitel plotseling erg klein. Rudolf Meijer profiteert maximaal en knokt zich naar de overwinning, twee sterk rijdende Engelse rijders Paul Rose en Tim Wheeldon achter zich latend op de plekken twee en drie. De top zes wordt aangevuld met een drietal rijders die zich een weg door het veld hebben gebaand; Melroy Heemskerk racet zijn IDRT Saker RapX knap van plaats 21 naar 6, Jeroen van den Heuvel stuurt de TopSpeed Saker Sniper van 13 naar 5, en Herbert Boender (Team Jadbalja) gaat van 18 naar 4.

saker_2

De 70 minuten endurance race kent een spannende strijd aan de kop, waarbij team IDRT aan het einde van de race het juiste moment afwacht om een aanval te plegen op de koppositie van Jadbalja GoFast, de uiteindelijke World Final en Nederlandse Saker Sportscar Challenge winnaars. De geplande inhaalactie van Melroy Heemskerk op Gerrit Meijer komt echter te laat, als met een code rood de wedstrijd voortijdig wordt stil gelegd vanwege invallende duisternis. Voor de eindstand maakt het niet uit; Jadbalja GoFast is de kampioen, met daarachter respectievelijk Team IDRT (Laurens de Wit en Melroy Heemskerk) en Team GoFast (Rogier en Jan de Wit). Rookies of the year in het 2012 Saker-kampioenschap zijn Rick van Geffen en Wibo Rademaker, die als nieuwelingen een prachtige vijfde plaats in het kampioenschap hebben weten te scoren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet