VLN

VLN: Christiaan Frankenhout komend weekend met Audi in VLN Langstreckenmeisterschaft

audi_1

Aankomend weekend zal Christiaan Frankenhout de laatste race van het VLN Langstreckenmeisterschaft rijden in een Audi R8 LMS Ultra. De auto die ingezet wordt door Audi zal mede bestuurd worden door BES-kampioen Christopher Mies en de Zwitser Alexandre Imperatori. Ondanks het faillissement van de Nürburgring gaan de races dit jaar nog gewoon door. Hoe het volgend jaar zal lopen, weet nog niemand. Maar een sluiting van het circuit zal een grote domper zijn voor de racewereld.

Tekst en foto’s: PR

De laatste keer dat Frankenhout in een Audi zat, was in 2010 bij Team Rosberg. Dit was alleen voor de laatste twee races in het ADAC GT Masters kampioenschap. Sindsdien zijn de contacten met Audi gebleven en kwamen de gesprekken op gang na de 24-uur van de Nürburgring. "Na mijn derde plaats tijdens de 24 uur werd ik benaderd door Audi of er mogelijkheden waren tot een samenwerking. Hierna is besloten om deel te nemen aan deze VLN race en daarna de mogelijkheden te bekijken voor 2013. Samen met Christopher moet ik een goede race kunnen rijden. Het is dan alleen nog afwachten hoe Alexandre het doet. Hij heeft namelijk niet veel ervaring op de Nordschleife’’, licht Frankenhout toe.

audi_2

Dit jaar deed Frankenhout mee aan de 24-uurs races van Dubai en Nürburgring en wist bij beide races op het podium te komen. Daarnaast reed hij de ADAC GT Masters samen met Kenneth Heyer, maar in dat kampioenschap was een vierde plaats op de Nürburgring het beste resultaat. Dat is natuurlijk niet helemaal het seizoen waarop gehoopt werd. "In de ADAC GT Masters is het veld zeer competitief en kregen we het vaak net niet voor elkaar. Ik heb een paar mooie races gereden, maar dan kwam het resultaat er uiteindelijk niet uit. Aan het einde van het jaar heb ik nog twee wedstrijden bij Day V Tec gereden in de Dutch GT. Erg leuk om weer terug te zijn in het kampioenschap waar ik in 2009 kampioen voor werd. Het is gelukt om Paul Vahstal Gentlemen kampioen te maken en in afwachting van een CAR-zaak is Ferdinand Kool ook kampioen. Verder was het mooi om meteen in mijn eerste race weer het podium te behalen. Tijdens de Finaleraces behaalde ik tevens poleposition’’, vertelt Frankenhout.

De race van de VLN Langstreckenmeisterschaft vindt plaats op zaterdag 27 oktober en begint om 12.00 uur.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet