DNRT

DNRT: Jan Stakenburg pakt titel Multegra Westfield Cup

westfield_cup_kampioen_stakenburg

Jan Stakenburg is de nieuwe kampioen in de Multegra Westfield Cup. Zijn concurrent François Claeijs kwam er tijdens de races op de Nürburgring niet meer aan te pas. Uittredend kampioen RAEK Racing pakte met coureur Arjen Heeck de winst in alle drie de slotwedstrijden en maakte zo een seizoen met veel tegenvallers enigszins goed.

Tekst en foto’s: PR

Voor de tweede keer dit seizoen verlaat de Multegra Westfield Cup het vertrouwde DNRT nest om bij de ADAC Westfalen Trophy op de Duitse Nürburgring te rijden. Zoals bij elke wedstrijd in de Westfield Cup worden wedstrijden mogelijk gemaakt door één van de 25 sponsors die de Multegra Westfield Cup rijk is. Dit maal is het BEHAVE4ALL die de naamgever van dit evenement is. MB Motorsport levert de bekers.

De vrije training wordt beheerst door kampioenschapsleider Jan Stakenburg, die maar liefst 1,4 seconde sneller is dan de nummers 2 tot en met 9, die allen binnen vier tienden van een seconde zitten. Voor de meeste rijders staat de vrije training in het teken van het leren van de onbekende baan. Bij de kwalificatie zorgt een defecte wiellager ervoor dat Stakenburg niet op poleposition staat; Danny Lammers verzekert zich voor Leonard Batenburg van de eerste startplek. Stakenburg is derde, voor Arjen Heeck. De nummer twee in de titelstrijd, François Claeijs, volgt op plaats zes.

Race 1
Bij de start van de eerste race zorgt een spin van Leonard Batenburg voor een vroegtijdig einde van zijn race, maar Danny Lammers, Jan Stakenburg, Hans Wellink en Arjen Heeck vechten ronde na ronde om de leiding. De eerste race toont aan dat de Nürburgring het beste in de rijders naar boven haalt. De wedstrijd blijft van het begin tot het eind spannend, door de vele gevechten door het gehele veld. Uiteindelijk kan Arjen Heeck revanche nemen, op zijn door problemen verpeste seizoen, door de race te winnen voor Hans Wellink en Danny Lammers. Jan Stakenburg verbetert zijn kansen op de titel door voor François Claeijs op plek vier te eindigen.

westfield_cup_gevecht_middenveld

Race 2
De volgende heat is op zaterdag op een bijzonder vroeg tijdstip, namelijk half negen. Alle rijders zijn wakker en trakteren het aanwezige publiek op heerlijke autosport in de Eiffel. Net als in de eerste race zijn er in het gehele veld gevechten. Op kop strijden Arjen Heeck, Jan Stakenburg, Danny Lammers en Hans Wellink wederom om de overwinning. De strijd tussen Max Snoeck, Patrick Boxem en Rudi Standaert is meer naar achteren, maar niet minder fel. Heeck wint uiteindelijk de strijd voor Stakenburg, Wellink, Lammers en een sterk opkomende Leonard Batenburg, die van plek 21 naar de vijfde plaats is gereden. François Claeijs ziet zijn kampioenschapkansen verder wegglijden door een uitvalbeurt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet