Clio Cup

Eurocup Clio Cup: Mike Verschuur juniorkampioen 2012

verschuur3

Mike Verschuur is juniorkampioen geworden in de Eurocup Clio 2012. In de eerste race op zaterdagmiddag eindigde de Nederlander op Circuit de Catalunya (Barcelona) op de negende plaats. In de afsluitende manche op zondag kwam Verschuur als dertiende over de meet. Met deze finishes wist hij het juniorkampioenschap veilig te stellen. In het algemeen klassement belandde de rijder met startnummer 1 op de derde plaats met 91 kampioenschapspunten.

Tekst en foto’s: PR

Op vrijdag stonden de vrije trainingen op het programma. Verschuur zocht in de eerste sessie op een natte baan naar een geschikte wagenafstelling, maar door de vele rode vlagsituaties moest hij telkens de training voortijdig afbreken. In de tweede training was het circuit opgedroogd en zette hij de vierde snelste tijd op de chrono’s. Verschuur probeerde de kwalificaties op zaterdagmorgen samen te doen met Robert van den Berg, maar moest deze uiteindelijk toch alleen doen. De 25-jarige coureur kon hierdoor niet profiteren van een slipstream en eindigde op de tiende plaats op de startgrid voor de eerste race. Zijn op-een-na snelste tijd was goed voor een negende plaats op de grid.

Races
Pas rond 18:30 uur werd op zaterdagavond de eerste race verreden. De als tiende gestarte Verschuur kwam goed van zijn plaats en probeerde snel naar voren te komen. Echter doordat er in de openingsfase vrijwel niets gebeurde, bleef Verschuur op de tiende plaats steken. Gedurende de race wist Verschuur nog een plaats op te klimmen en kwam na dertien ronden als negende over de meet.

verschuur1

Doordat het op zondagmorgen telkens kortstondig ging regenen, koos Verschuur op de startgrid voor regenbanden. Met als doelstelling om het juniorkampioenschap veilig te stellen ging Verschuur op safe de laatste race van het seizoen in. Verschuur kwam opnieuw goed uit de startblokken en behield zijn positie goed vast. Met de wetenschap dat de inwoner van Amsterdam het juniorkampioenschap had gewonnen reed hij zonder problemen de race uit. Hij zag uiteindelijk als dertiende de zwart-wit geblokte finishvlag vallen.

Mike Verschuur: "Ik heb helaas niet de titel gepakt in de Eurocup Clio, maar ben wel juniorkampioen geworden. Als ik terugkijk op het seizoen mag ik toch tevreden zijn. Ik miste echter een teamgenoot waarmee ik samen kon kwalificeren waarbij we profiteerden van elkaars slipstream. Andere teams hebben daar voordeel van. Op een technisch circuit zoals de Nurburgring heb ik daar niet zoveel last van, maar hier op Barcelona kwam ik in de kwalificatie snelheid te kort. Desondanks heb ik tot aan het einde van het jaar meegestreden om het kampioenschap. Ten slotte wil ik mijn sponsors en partners bedanken voor hun steun van dit jaar!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet