Boeken en DVD's

NASCAR: Matt Kenseth overleeft Kansas Speedway Survival Derby

Roush Ford Fenway-coureur Matt Kenseth behaalde in Kansas zijn derde overwinning dit seizoen. Zelfs de NASCAR-organisatie kon voor de opnieuw geasfalteerde Speedway in haar persbericht weinig enthousiasme opbrengen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Ford Racing, Toyota Motorsports

2012_matt_kenseth_kansas
Goed weekend voor Ford in Kansas. Matt Kenseth pakte zijn derde Sprint Cup-zege dit
seizoen.

Matt Kenseth overleeft Kansas Speedway Survival
“De mensen dachten dat ze naar een wedstrijd van de NASCAR Sprint Cup zagen maar eigenlijk zagen ze een aflevering van “The Survivor” zo opende NASCAR haar persbericht. Kansas Speedway eiste met maar liefst 14 neutralisaties voor diverse crashes en spins duidelijk zijn tol. Slechts weinig auto’s kwamen dan ook heelhuids over de finish. Zelfs die van winnaar Matt Kenseth niet. Die schampte na een herstart in de 173e langs de muur en dacht dat zijn kansen in rook waren opgegaan.

Matt Kenseth: “Ik dacht gewoon dat het over was toen Aric Almirola onder Mark Martin crashte. Ik probeerde ze vooral niet te raken en ik schaafde behoorlijk langs de muur. Het geluk viel onze kant uit. Het team repareerde het bodywork en die auto was weer net zo goed als toen ik van start ging. Ik was wel blij want het was beslist geen zachte touché. Het viel nog mee dat mijn stuurkolom zich nog op de juiste plek bevond!”

Gedurende vrijwel de gehele wedstrijd bevonden zich teveel coureurs op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plek. Weinigen leken er immuun voor te zijn. Zelfs Jimmie Johnson niet. De vijfvoudige kampioen spinde en liep in “het verkeer” de nodige schade op. Door de vele neutralisaties slaagde Johnson er toch nog in om in dezelfde ronde als de leiders te blijven. En beetje bij beetje wisten de monteurs bij elke stop de vele schade weer te herstellen. Het leverde Johnson nog een negende plek op.

allmendinger
A.J. Allmendinger schampt de muur in Kansas. Dergelijke incidenten waren aan
de orde van dag.


Jimmie Johnson: “Ik ben trots op dit team. Wij blijven voor elke punt vechten. Het was mijn fout. Uiteindelijk was het toch nog een goede dag. Maar het had veel beter kunnen zijn.” De zeven punten achterstand op Brad Keselowski bleef onveranderd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet