Belcar

Belcar: Snelste kwalificatietijd voor Marc Goossens in de Chevrolet Corvette.

 corvette_training


Een spannende eerste kwalificatietraining.
Een vijftal teams werden als favoriet genoemd. Het was weer net als in 2004. Marc Goossens pakte meteen de snelste tijd in de Chevrolet Corvette met een tijd van 1:31.264. Toch was er even een probleem tijdens de kwalificatie, toen na 13 minuten de strijd even werd onderbroken moest worden, omdat er olie op de baan lag. Daarna was de baan langzamer geworden.

Marc Goossens en David Hart hadden weinig gelegenheid om vooraf te rijden met de auto aangezien de onderdelen van de Chevrolet Corvette, made by Pratt & Miller, laat beschikbaar waren. “Ik ben nog niet tevreden over mezelf en de auto. Ik was vorig jaar een harde auto gewend. Nu is de karakteristiek van de wegligging van de Chevrolet Corvette erg week. Daar moet ik nog erg aan wennen”, vertelde David Hart in de pauze.

Een moeilijk begin was er voor Jos menten en Fred Bouvy. Tijdens de vrije trainingen op donderdag ging de prise-as van de Prsche 997 GT2-R kapot. Na het onderdeel vervangen te hebben bleek vrijdagmorgen dat ook de sequentiële versnellingsbak kapot was. Ook deze moest worden vervangen door een gewone schakelbak waardoor er maar een beperkt aantal rondjes kon worden gereden. Gelukkig waren er voorafgaande al tests op Dijon en Zolder geweest. Fred Bouvy zou zaterdag de tijd voor de startgrid zetten. De Brusselse coureur pakte met 1:32.44 een tweede tijd achter de Chevrolette Corvette van Marc Goossens. Even was er een klein probleem omdat bij het terugschakelen de versnellingsbak in de tweede versnelling terugschoot. Voor de tweede kwalificatie een nieuwe bak worden gemonteerd. Anthony Kumpen, de regerend Belcar kampioen, stond op een derde stek met de Viper met een tijd van 1:32.791. De Viper van Pertti Kuismanen en Vincent Vosse werd met 1:33.554 als vier geklasseerd. Meteen daarachter kwam de Porsche RSR van Markus Palttla en Leo van Sande gevolgd door de Prsche 996 Biturbo van de Clouseau brothers, koen en Kris Wauters. In de tweede training zou het klassement nog verschuiven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet