Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Ook Susie Wolff stopt ermee

121019_dtm_wolff
Susie Wolff onlangs in Valencia tijdens wat haar voorlaatste DTM-weekeinde bleek te zijn

Stoppen lijkt een nieuwe trend in de DTM: was het gisteren David Coulthard, die aankondigde dat dit weekeinde in Hockenheim zijn laatste optreden in de serie wordt, vandaag maakte Susie Wolff bekend dat ze na dit weekeinde een punt achter haar actieve loopbaan in de DTM zet. De Schotse rijdt sinds 2006 in de DTM en scoorde twee fel bevochten zevende plaatsen in het seizoen 2010, wat haar beste resultaten in de serie waren. In haar eerste jaar reed Wolff, destijds nog onder haar meisjesnaam Stoddart, voor het team van Mücke Motorsport. Sinds 2007 komt ze voor het Persson-team in actie. Eerder dit jaar werd ze aangekondigd als test- en ontwikkelingsrijder voor het Williams F1-team, waarvoor ze afgelopen woensdag op Silverstone haar eerste kilometers in een F1-bolide aflegde.

Tekst: René de Boer
Foto's: ITR e.V.


Wolff begon na de karting haar loopbaan in de Britse Formule Renault, waar ze drie jaar lang actief was en twee keer in de finaleronde van de BRDC Autosport McLaren Young Driver of the Year Award terecht kwam. In 2005 reed ze een relatief onopvallend seizoen in de Britse Formule 3, maar vooral haar Autosport Award-optreden hadden haar doen opvallen bij Mercedes-Benz-sportchef Norbert Haug. Daardoor kreeg ze in 2006 een kans in de DTM. Voor Mercedes-Benz scoorde ze veel sympathie, want ze leerde snel Duits en wordt met grote regelmaat ingezet voor allerhande PR-activiteiten, rijvaardigheidstrainingen en presentaties.

Vorig jaar trad Wolff in oktober in het huwelijk met de Oostenrijkse miljonair en oud-hobbycoureur Christian ‘Toto’ Wolff, die tevens deel uitmaakt van de directie van het Williams F1-team en tien procent van de aandelen van HWA AG bezit, het bedrijf dat de Mercedes-Benz-fabrieksauto’s in de DTM ontwikkelt en inzet. Susie Wolff zegt over haar naderende afscheid: “Ik ben er erg trots op dat ik deel heb mogen uitmaken van zo’n groots team. In die periode heb ik spannende races meegemaakt, harde duels uitgevochten en briljante mensen ontmoet. Ik ben zeer dankbaar, dit bereikt te hebben, en zal altijd dankbaar zijn voor de kans die Mercedes-Benz AMG en HWA me hebben gegeven. Ik heb altijd mijn best gedaan en ik ben er trots op wat ik in mijn loopbaan op het hoogste niveau heb bereikt. Het is een fantastische periode in mijn leven geweest en ik koester niet alleen prachtige herinneringen, maar ook de meest speciale prijs, mijn echtgenoot.” Het afscheid van de DTM betekent voor Wolff echter niet het afscheid van de racerij, want ze zegt: “Ik ben nog niet klaar om mijn helm aan de wilgen te hangen en ik kijk uit naar spannende nieuwe gelegenheden in de toekomst.”

121019_dtm_susie_portrait


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet