Diversen

Div: Cedric Leimer pakt Super Trofeo Pro-Am-titel

leimer_kampioen_super_trofeo

Cédric Leimer (zie foto) is de nieuwe kampioen in de Lamborghini Blancpain Super Trofeo 2012. Hij reed op het circuit van Navarra genoeg punten bij elkaar om het duo Dimitri Enjalbert/Bernard Delhez achter zich te houden. Leonardo Geraci pakte de titel bij de amateur-rijders.

Adrian Zaugg was op Navarra verreweg de beste rijder van race 1. Nadat hij de eerste helft van de manche had gedomineerd, wist Cédric Leimer's teamgenoot Julien Piguet na de pitstops de druk op te voeren bij Zaugg. Het lukte Piguet echter niet meer om de Zuid-Afrikaan van de winst af te houden. Julien Piguet ging uiteindelijk op bijna twee seconden als tweede over de meet. Omdat Leimer's rivaal Dimitri Enjalbert nog een extra stop moest maken om een lekke band te vervangen, wist de Zwitser genoeg punten te scoren om het kampioenschap definitief op zijn naam te schrijven. Mario Fasanetto en Paolo Necchi finshten de race op de derde positie. 

start_super_troefeo_navarra

In de tweede heat zorgde Andrea Amici voor een mooie stunt. Na uit de uitslag van de eerste race te zijn gehaald moest de Italiaan vanaf de laatste startplek beginnen, maar hij wist zich alsnog naar de zege te racen. Bij het begin van de wedstrijd leken Adrian Zaugg en Cédric Leimer voor een herhaling van race 1 te gaan zorgen, maar na vijf ronden raakten de beide coureurs elkaar. Zowel Zaugg als Leimer keerden terug naar de pit en moesten hun strijd staken, met enige emotie in de pit tot gevolg.   Door het incident kreeg Paolo Necchi de leiding in zijn schoot geworpen, tot hij in de 16e ronde door Andrea Amici werd ingehaald. Na de pitstops haalde Dimitri Enjalbert Necchi's teamgenoot Mario Fasanetto in, maar de Fransman kreeg vervolgens een straf en moest daardoor de VIP auto weer voor laten gaan. Uiteindelijk wist Enjalbert zich nog terug te vechten naar de derde plek.

Cédric Leimer was na afloop een blije kampioen: "Dit is mijn vierde jaar in dit kampioenschap en mijn tweede titel. Dat is een ongelooflijke prestatie. Zeker als je kijkt naar hoe zwaar seizoen dit was’’, aldus Leimer.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet