Supercar Challenge

Supercar Challenge: Sijthoff-Van 't Hoff winnen race onder wisselvallige omstandigheden op Spa


121013_race_rutgers

In de Sport I-divisie konden John van der Voort en Eric van den Munckhof bij de start hun eerste twee posities behouden. De twee concurrenten voor het kampioenschap kregen echter al snel gezelschap van Toon Rutgers, die zich op het laatste moment voor de Sport I-divisie had ingeschreven. Rutgers deed namelijk eigenlijk met de Sport II-divisie mee in de races van de ACNN, maar omdat zijn eigen Lotus kapot was gegaan had Van der Kooi voor hem een andere Lotus beschikbaar gesteld. Deze beschikte echter over meer vermogen, waardoor Rutgers besloot om in de Sport I-divisie mee te doen.

121013_race_karansa

De Lotus-coureur kreeg hier geen spijt van, want gestart vanaf de laatste startpositie klom hij al snel op in het klassement. Van der Voort en Van den Munckhof konden de Lotus-coureur ook niet lang achter zich houden, en gaven Rutgers verder vrij spel. Voor Van den Munckhof verliep de race echter niet vlekkeloos, want technische problemen zorgden er na een paar ronden voor dat zijn tijden terugliepen.

Hierdoor konden achter Rutgers en Van der Voort Leon Zappeij, Wesley Caransa en Tim Hummel opklimmen naar posities drie tot en met vijf. Deze groep vocht tot aan de pitstops felle gevechten uit met elkaar.

121013_race_voort

Na de pitstops waren Caransa en Hummel aan Van der Voort voorbij gegaan, en kon Priscilla Speelman aan een opmars beginnen. Hierbij speelde de bandenkeuze een grote rol. Door de lichte regenval was Speelman namelijk overgestapt op intermediates, maar dit leek eerst op de opdrogende baan geen goede keuze. In de slotronden begon het echter weer harder te regenen waarna Speelman ronde voor ronde richting de op de tweede plaats liggende Caransa kon rijden. Uiteindelijk slaagde Speelman er in de laatste ronde in om de tweede plaats van Caransa over te pakken, waardoor Van der Voort en Speelman weer goede zaken deden voor het kampioenschap. Eric van den Munckhof kwam door zijn technische problemen namelijk niet verder dan de zevende plaats.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet