Supercar Challenge

Supercar Challenge: Sijthoff-Van 't Hoff winnen race onder wisselvallige omstandigheden op Spa


121013_race_hoevenaars

In de Supersport-divisie had Cor Euser een zeer goede start. De Lotus-coureur kon de eerste ronden meteen weglopen bij zijn concurrenten en zag bovendien dat de op de tweede positie gestarte Peter Stox in de eerste ronden een paar posities verloor. Daarnaast kregen Luc de Cock en Pieter van Soelen het ook met elkaar aan de stok bij het uitkomen van de busstop chicane, waarmee zij kostbare seconden verloren.

Marcel Norbart ging het een stuk beter af, want de Seat-coureur schoot vanaf zijn vijfde startpositie meteen door naar de tweede plaats. Achter Norbart sloot Ferry Monster aan, met niet ver daarachter Peter Hoevenaars. Bij deze groep slaagde Ferry Monster er voor de pitstops nog in om aan Norbart voorbij te gaan.

Norbart zag bij de pitstops echter een goede klassering in rook opgaan. Hij kwam namelijk te laat binnen voor zijn pitstop en kreeg hierdoor dertig strafseconden aan zijn broek. Wie dat ook overkwam was Luc de Cock, die op dat moment op de vijfde positie lag maar dus ook verder terugviel.

121013_race_monster

Na de pitstops had Wim van Genderen het stuur van de Lotus Evora van Cor Euser overgenomen, en hij kwam al meteen onder zware druk te staan van de gretige Peter Hoevenaars. Na Hoevenaars kon ook Robin Monster aan Van Genderen voorbijgaan.

121013_race_stox

Achter de koplopers reed in de slotfase André de Vries snel naar voren. De BMW-coureur was na de pitstops op de zesde positie terug op de baan gekomen maar kon al snel aan David Nye en Koen Bogaerts voorbijgaan. Ook Wim van Genderen kon de snelheid van André de Vries niet pareren. Stox en De Vries eindigden uiteindelijk op de derde positie, achter overwinnaar Hoevenaars en de op de tweede positie geëindigde Robin en Ferry Monster. Koen Bogaerts en Pieter van Soelen eindigden op de vijfde positie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet