Supercar Challenge

Supercar Challenge: Sijthoff-Van 't Hoff winnen race onder wisselvallige omstandigheden op Spa


In de GTB-divisie kon Erol Ertan in de beginfase van de race zijn pole position verzilveren. De Porsche-coureur had een goede beginfase, waarbij hij zijn concurrenten achter zich kon houden. Voor Daan Meijer begon de race minder goed, want hij kwam al in de eerste ronde met technische problemen naar binnen.

121013_race_kreijne

Achter Erol Ertan klom Werner van Herck op naar de tweede positie, door Kees Kreijne in te halen. Van Herck was hierna snel onderweg, maar kon dit niet lang vasthouden. Van Herck kreeg namelijk te kampen met technische problemen, en moest zijn Mazda bij Les Combes langs de baan stilzetten. Van Herck was overigens niet de enige coureur met technische problemen. Bij Nelson van der Pol en Jacky van der Ende was in de kwalificatie namelijk het differentieel van hun BRL kapot gegaan, en het team had voor de race nog een ander differentieel moeten monteren. Dit differentieel had echter een totaal andere tandwielverhouding, waardoor hun topsnelheid ver terugviel en ze de race dus eigenlijk al met een handicap begonnen.

121013_race_ertan

Dit kwam niet alleen gunstig uit voor Kees Kreijne, maar ook voor René Wijnen en Charlie Frijns. Zij hadden door een crash in de vrije training niet kunnen kwalificeren en moesten daardoor achteraan starten met een geleende auto. De Porsche van het duo was namelijk te zwaar beschadigd, waardoor Lammertink Racing in allerijl nog een andere Porsche naar het circuit had laten komen. Wijnen en Frijns kwamen voor de pitstops al op de derde positie terecht, en konden deze positie tot de finish behouden.

121013_race_wijnen

De eerste plaats kwam na de pitstops in handen van Kees Kreijne, die minder strafseconden had dan Erol Ertan en hierdoor die eerste positie in handen kreeg. Aan deze klassering veranderde in de slotfase niks meer, waardoor Kees Kreijne weer een overwinning op zijn cv mocht bijschrijven. Erol Ertan eindigde op de tweede plaats, en René Wijnen en Charlie Frijns eindigden op de derde plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet