Supercar Challenge

Supercar Challenge: Sijthoff-Van 't Hoff winnen race onder wisselvallige omstandigheden op Spa


121013_race_bellingen

In de GT-divisie had Henk Thuis een goede start. De bestuurder van de BMW Silhouette kon zijn pole position behouden en kreeg achter zich aan Bert Redant. Voor Pierre Etienne Border verliep de start minder vlekkeloos, want hij spinde bij het uitkomen van de Busstop-chicane en verloor hiermee veel posities.

Ook Bert Redant verloor in de beginfase een paar posities. De BMW-coureur viel terug tot de vierde positie, achter Shaun Balfe en Barry Maessen. Viper-coureur Maessen was in de eerste ronden bezig aan een opmars, want hij had door technische problemen in de kwalificatie geen snelle tijd kunnen noteren. Bij de Viper van Maessen was de versnellingsbak namelijk kapot gegaan, en het team had voorafgaand aan de race alle zeilen moeten bijzetten om een nieuwe versnellingsbak te monteren.

121013_race_atkinson

Dat werk betaalde zich echter wel uit, want Maessen slaagde er in zijn opmars zelfs al voor de pitstops in om ook aan Henk Thuis voorbij te gaan.

De pitstops gooiden het veld hierna weer aardig door elkaar. Shaun Balfe zag zijn voorsprong op Barry Maessen verder uitlopen omdat Maessen veel meer strafseconden had. De Viper-coureur viel door deze strafseconden zelfs terug naar de vijfde positie, want ook Steve Vanbellingen, Pim van Riet en Simon Atkinson gingen aan Maessen voorbij.

121013_race_balve

Maessen kon uiteindelijk de vierde positie van Henk Thuis en Pim van Riet nog wel terugpakken, maar hij slaagde er niet meer in om op het podium te eindigden. Die podiumplaatsen gingen uiteindelijk naar Shaun Balfe, die overigens knap zesde algemeen werd, voor BMW-coureurs Vanbellingen/Redant en Lamborghini-coureur Simon Atkinson.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet