NASCAR

NASCAR: 8e Nationwide-seizoenszege voor Joey Logano in Charlotte

JGR-coureur Joey Logano behaalde in Charlotte de 8e seizoenszege in de Nationwide-series met zijn Toyota. Voor Logano betekende het de 17e Nationwide-zege in zijn carrière. Danica Patrick behaalde eveneens een goed resultaat, zij eindigde als elfde.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

charlotte_motor_speedway
Racing by Night, een prachtig gezicht op de Charlotte Motor Speedway.

8e Nationwide-seizoenszege voor Joey Logano in Charlotte
Joey Logano behaalde op de Charlotte Motor Speedway met zijn JGR-Toyota de 8e Nationwide-zege dit seizoen en de 17e uit zijn carrière. Halverwege de 200 ronden tellende wedstrijd was de strijd om de kop volledig ontbrand. Penske-coureur Brad Keselowski nam in de 116e ronde de leiding en kon direct een voorsprong van meer dan een seconde op zijn achtervolgers opbouwen. Logano moest tijdelijk terrein prijsgeven aan de Ford Mustang van Ricky Stenhouse Jr.

Een neutralisatie voor “debris” in de 131 e ronde stelde het veld in de gelegenheid om voor vers rubber en brandstof naar binnen te komen. Stenhouse Jr. verloor onder deze neutralisatie veel tijd. Omdat Stenhouse Jr. langs de muur zijn spoiler beschadigd had was zijn crew het onder de stop niet geheel eens over het feit of men de beschadigde spoiler wel of niet zou “gladstrijken”. Hij viel naar de tiende plek terug.

Zijn naaste rivaal in het kampioenschap, Elliott Sadler, won twee plaatsen en zou als derde eindigen. Na de herstart in de 137e ronde namen Logano en Kevin Harvick direct het initiatief. In de 155e ronde nam Kevin Harvick’s Chevrolet in
‘’het verkeer” de leiding over van Logano. Harvick profiteerde slechts kortstondig van zijn koppositie want in de 162e ronde gingen zowel Logano als Brad Keselowski wederom aan de Chevrolet-coureur voorbij. De wegligging van de Chevrolet begon beduidend minder te worden.

2012_elliott_sadler
Elliott Sadler deed in Charlotte uitstekende zaken m.b.t. het kampioenschap
.

Keselowski verspeelt kansen
Na de 137e ronde volgden er geen neutralisaties meer en alle deelnemers moesten nog eenmaal voor een brandstofstop naar binnen. Bij Penske kreeg men het niet voor elkaar om de Dodge bij een “splash-dash” stop 10 ronden voor het einde voldoende te vullen. Keselowski viel naar de 18e plek terug. Daarna had Logano vrij baan. Danica Patrick behaalde met een 11e plek een goed resultaat. Gedurende lange tijd slaagde zij erin om in dezelfde ronde als de koplopers te blijven. De personeelswisselingen bij JR Motorsports lijken hun vruchten afgeworpen te hebben.

Elliott Sadler behoudt de leiding in het kampioenschap. De voorsprong op zijn naaste rivaal Ricky Stenhouse Jr. bedraagt 13 punten.

2012_joey_logano
Joey Logano won voor de 8e maal dit seizoen in de Nationwide-series.


Uitslag
1. Joey Logano Toyota 200 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
3. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
4. Kyle Busch Toyota 200 ronden
5. Denny Hamlin Toyota 200 ronden
6. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
7. Ricky Stenhouse Jr. Ford 200 ronden
8. Brian Scott Toyota 200 ronden
9. James Buescher Chevrolet 200 ronden
10.Michael Annett Ford 200 ronden

Stand kampioenschap
1. Elliott Sadler 1096 punten. 2. Ricky Stenhouse Jr. 1083 punten. 3.Austin Dillon 1067 punten 4. Sam Hornish Jr. 1003 punten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet