Formido Swift Cup

Swift Cup: Zandvoortse dromen komen uit

480_zandvoorters2

Youri Verswijveren, Justin van Densen en Jorn van der Kuil, alle drie komen ze uit Zandvoort, zijn al jaren kind aan huis op het circuit en misschien nog wel veel belangrijker, de Zandvoortse beach boys maakten tijdens de Formido Finaleraces hun droom waar door aan de start te staan van de Formido Swift Cup. Dat ze daarbij in twee van de drie races ook nog de volledige podiumbezetting vormden, maakte de Zandvoortse feestvreugde helemaal compleet.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus en Bart Buijs

480_youri_actie_535
Youri Verswijveren in actie

480_justin_actie_0148
Justin van Densen

Het is een droom van zoveel jonge Zandvoortse tieners, racen op hun thuiscircuit in de duinen waar ze al van jongs af aan vele dagen slijten. Voor Youri Verswijveren (17 jaar), Justin van Densen (20 jaar) en Jorn van der Kuil (17 jaar) was dat niet anders. Dit drietal maakte hun droom met deelname aan de Finaleraces echter ook waar.

480_podium_zandvoorters_0226

Zandvoorts podium
Youri Verswijveren en Justin van Densen kennen elkaar al vele jaren en hebben samen, met hun fotocamera’s, al heel wat uren op en rond Circuit Park Zandvoort doorgebracht. Sterker nog, het duo kart samen en zit ook nog bij elkaar in de klas op het NOVA College. Verswijveren maakte al eerder dit seizoen zijn debuut in de Formido Swift Cup terwijl voor Van Densen de Formido Finaleraces zijn eerste echte racekilometers waren.

480_duel_kuil_justin_7866
Spiegel aan spiegel. Mooi duel Justin van Densen (51) en Jorn van der Kuil

Ook voor Jorn van der Kuil begon zijn race-carrière afgelopen weekend. “Youri ken ik al wat langer, zo zijn we wel eens samen naar testdagen op het circuit gaan kijken. Justin kende ik nog niet maar sinds vrijdag bij de vrije training hebben we elkaar nu al regelmatig gesproken”, aldus Jorn. In twee van de drie races mochten de drie Zandvoorters het volledige podium in beslag nemen. De wat ruimere ervaring van Verswijveren kwam in de uitslag duidelijk tot uiting want in alle drie de races was hij zijn plaatsgenoten te snel af. Justin en Jorn vochten steeds een mooie onderlinge strijd uit waarbij het Zandvoortse duel eindigde in twee tegen één in het voordeel van Jorn.

480_kuil_actie_0153
Jorn van der Kuil krijgt een tilje van Mark van Keulen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet