NASCAR

NASCAR: Comeback A.J. Allmendinger in Charlotte!

A.J. Allmendinger die afgelopen zomer door de NASCAR-organisatie positief werd bevonden en vervolgens werd geschorst maakt a.s. weekend zijn comeback bij het team van Phoenix Racing.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

2012_allmendinger
A.J. Allmendinger mag weer racen! Dit weekend rijdt in Charlotte. Maar voor 2013 weet hij
nog niet waar. Hij houdt alle opties open.

Comeback A.J. Allmendinger in Charlotte
A.J. Allmendinger die afgelopen zomer nóg voor de Daytona 400 werd geschorst omdat hij positief werd bevonden bij een dopingtest maakt a.s. weekend in Charlotte zijn comeback voor het team van Phoenix Racing. Allmendinger had zoals bekend op aanraden van een vriend, zonder het zich bewust te zijn, een ADHD-tabletje geslikt. Van de NASCAR-organisatie moest hij een bepaald programma doorlopen. Enkele weken geleden zag de NASCAR-organisatie geen belemmeringen meer om Allmendinger zijn licentie terug te geven.

Teambaas Roger Penske moest Allmendinger noodgedwongen aan de kant zetten maar nodigde hem uit voor de Indycar-finale in Fontana. Roger Penske liet toen al doorschemeren dat Allmendinger nog steeds welkom is. M.a.w. zijn naam werd door verschillende internetmedia in verband gebracht met een Indycar-zitje.

Allmendinger verklaarde dat hij zijn opties voor elk kampioenschap openhoudt. Door de blessure van Dale Jr. krijgt Regan Smith een kans bij Hendrick Motorsports, waardoor er een zitje bij het team van Phoenix Racing vrijkwam. Omdat Kurt Busch is opgestapt naar Furniture Row Racing, kan Allmendinger dit weekend diens plek innemen. Eerder deed hij dit al bij het Team van Penske, tot de bewuste Daytona 400. De geschiedenis herhaalt zich.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet