Formido Swift Cup

Swift Cup: Ben jij het nieuwe racetalent van Nederland?

480_swiftcup_racetalent

Iedereen die minimaal vijftien jaar is en dolgraag autocoureur wil worden, krijgt een unieke kans. De Formido Swift Cup zoekt via een talentenjacht een nieuwe rijder. De winnaar van deze speciale competitie kan een racelicentie halen. Bovendien mag hij of zij tijdens de Paasraces 2013 deelnemen aan de Formido Swift Cup, de klasse die al zes jaar lang dé kweekvijver voor jong autosporttalent is.

Keer op keer is al bewezen dat wie het goed doet in de Formido Swift Cup een belangrijke stap heeft gemaakt in zijn racecarrière. Meest recente voorbeeld is de Swift-kampioen van 2010, Niels Langeveld, die afgelopen weekend tijdens de Formido Finaleraces kampioen is geworden in de Dutch Renault Clio Cup. Nu krijgt iedereen die voor 31 december 1997 is geboren de kans om mee te doen aan de Formido Swift Cup.

480_swift_kart

Hoe werkt de talentenjacht?
Tussen 1 november 2012 en 13 januari 2013 kan op één van de zeven deelnemende kartbanen een kwalificatieheat worden gereden. Om de competitie eerlijk te houden, zijn er vier gewichtsklassen: tot 60 kilo, 60–70 kilo, 70-80 kilo en boven 80 kilo. Op de website www.formidoswiftcup.nl zal van elke kartbaan worden bijgehouden wie er in de top 5 van elke gewichtsklasse staan.

Ook voor fysiek beperkten
Diverse van de deelnemende kartcentra beschikken over karts met handgas. Daarmee kunnen ook anders validen participeren in de talentenjacht. De Formido Swift Cup is momenteel, dankzij coureur Gerard de Nooij, de enige raceklasse in Nederland waaraan ook een anders valide rijder deelneemt. De Nooij racet bij Racing Team Welzorg.

Actiesite
Op de website is alle benodigde informatie over deze unieke actie te vinden en kunnen kandidaten ook een deelnameformulier downloaden.

Klik hier om direct naar de actiesite te gaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet