Supercar Challenge

Supercar Challenge: Titelstrijd barst los op Spa-Francorchamps


supercar_challenge_voorbeschouwing_op_spa_5

Het is bijna vanzelfsprekend aan het worden dat de Supersport-divisie van de Supercar Challenge de grootste divisie van de klasse is. Zo ook komend weekend, want ditmaal worden er bijna dertig bolides in deze divisie verwacht die allen een gooi gaan doen naar het podium. Voor de gebroeders Monster, het duo Bogaerts/Van Soelen en Peter Hoevenaars ligt de focus ook op het podium, maar ook op de lange termijn. Zij zijn allen namelijk in een felle strijd verwikkeld voor het kampioenschap. De gebroeders Monster leiden momenteel de dans, maar zij voelen de hete adem van Bogaerts/Van Soelen en de jonge Peter Hoevenaars in hun nek.

Verder zijn in deze divisie alle bekende namen weer present zoals het duo Lanting/Herber, Jimmy Adriaenssens, Peter Stox en André de Vries, Ronald van Loon, de gebroeders Van Vliet en ga zo maar door. Daarnaast zijn er ook weer enkele nieuwelingen, zoals Bas Schouten die samen met Bert van der Zweerde de JR Motorsport BMW 132 GTR gaat besturen en het Belgische duo Bonneel/Vermote met een BMW E90. Daarnaast keren onder andere ook de gebroeders Meijers en Martin Webb terug in de klasse.

supercar_challenge_voorbeschouwing_op_spa_6

De titelstrijd in de Sport I-divisie zal de laatste races gaan tussen het duo Speelman/Van der Voort in de BMW 1-serie en Eric van den Munckhof in de Focus Sport. Van den Munckhof gaat als leider naar Spa Francorchamps, maar zijn voorsprong op John van der Voort en Priscilla Speelman bedraagt slechts enkele punten. Zij op Spa Francorchamps elkaar nauw in de gaten houden. Verdere kanshebbers op een dagoverwinning zijn onder andere Michael Verhagen en Guillaume Schulz. Daarnaast zijn ook de door Day V Tec gerunde BMW 130i’s weer present en keren ook Ron en Eline Braspenning terug in de klasse.

supercar_challenge_voorbeschouwing_op_spa_7

Ook de Sport II-divisie racet komend weekend op Spa Francorchamps, maar zij rijden in verband met het grote deelnemersveld van de Supercar Challenge en ook het grote snelheidsverschil in vergelijking met de Super GT's ditmaal mee met de ACNN. De ACNN is een Nederlandse raceklasse die normaal gesproken met onder andere BMW Zilhouettes en BMW E36’s actief is op het TT-Circuit van Assen, maar komend weekend maken zij de reis naar Belgisch grondgebied waardoor ze dus ook deel uitmaken van het Racing Festival op Spa Francorchamps. In dit veld mengen zich dus ook de rijders uit de Sport II-divisie van de Supercar Challenge, en bij deze groep zijn alle ogen gericht op Rob Nieman, het duo Kars/Bédorf en het duo Rutgers/Adams. Zij hebben allen nog volop kans op het kampioenschap en gaan op Spa dan ook vol voor het kampioenschap.

Het Racing Festival op Spa Francorchamps is elk jaar een mooi evenement, met naast de Supercar Challenge ook de Formula Renault 2.0 Northern European Cup, de raceklassen van de ACNN en de Caterham Graduates. Het evenement is bovendien als je onderstaand ticket download GRATIS toegankelijk, en daarmee een perfect uitje voor komend weekend. Kom kijken!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet