Supercar Challenge

Supercar Challenge: Titelstrijd barst los op Spa-Francorchamps

supercar_challenge_voorbeschouwing_op_spa_1

Komend weekend staat op Spa-Francorchamps het Racing Festival op het programma, een evenement waar de Supercar Challenge powered by Dunlop al jaren onderdeel van uitmaakt. Het Racing Festival is het voorlaatste evenement van 2012 voor de klasse, en de strijd om het kampioenschap zal op het Ardennencircuit dan ook volledig losbarsten.

Tekst en foto’s: PR

In de Super GT-divisie van de Supercar Challenge powered by Dunlop is de leiding in het kampioenschap momenteel in handen van Diederick Sijthoff. De Corvette-coureur nam tijdens de vorige races tijdens de DTM op Zandvoort de leiding in het kampioenschap over van Robert de Graaff en Philippe Ribbens, die een pechvol weekend kenden door een zware crash tijdens de zaterdagrace. De Viper van het duo liep hierbij zware schade op, waardoor zij op zaterdag geen punten scoorden en op zondag de race reden met een geleende auto. Sijthoff ging het beter af, met een vierde plaats op zaterdag en een tweede plaats op zondag. Hierdoor heeft Sijthoff nu een voorsprong van 25 punten op achtervolgers De Graaff/Ribbens, die alle zeilen bij moeten zetten om nog kans te maken op het kampioenschap. Zij voelen bovendien de hete adem in hun nek van Alex van ’t Hoff, Nol Köhler en Jan Versluis, die allen nog kans maken op het kampioenschap. Ook Franz Lamot, die op Spa geassisteerd gaat worden door Koen Wauters, en Rick Abresch maken zelfs nog theoretisch kans op het kampioenschap.

supercar_challenge_voorbeschouwing_op_spa_2

Koen Wauters is één van de gastrijders komend weekend in de Super GT-divisie, maar er zijn er nog meer. Zo hebben Jim en Glynn Geddie zich ingeschreven met een schitterende McLaren MP4-12C GT3 en is ook Ric Wood weer terug van weggeweest. Daarnaast staat ook Peter Versluis ingeschreven, maar hij is waarschijnlijk alleen op zondag present. Versluis heeft komend weekend namelijk een dubbele agenda, omdat hij met een Citroen C4 WRC (de voormalige bolide van Petter Solberg) ook deel gaat nemen aan de VeKa Eurol Auto Altena Rally.

supercar_challenge_voorbeschouwing_op_spa_3

In de GT-divisie lijkt de strijd om het kampioenschap uit te draaien op een tweestrijd tussen Barry Maessen in de Viper GT3 en het duo Thuis/Van Riet in de BMW M3 Silhouette. Maessen is dit jaar snel onderweg met zijn Viper, en scoorde al maar liefst vijf overwinningen. Met vier overwinningen en een achterstand van slechts 19 punten volgen Henk Thuis en Pim van Riet echter op de voet, en het duo kennende gaan zij er op Spa Francorchamps alles aan doen om de achterstand op Barry Maessen verder te verkleinen. Andere bekende inschrijvingen in deze divisie zijn het duo Vanbellingen/Redant, Pierre Etienne Bordet en Jan van der Kooi. Daarnaast zijn ook het duo Nathan/Van Lagen en Simon Atkinson weer present en zijn er nieuwe inschrijvingen van Danny de Laet met een Lamborghini Gallardo en de Engelsman Shaun Balfe met een Ferrari 458 Challenge. Tot slot keren ook Ron Marchal en Gerard de Jong terug in de klasse.

supercar_challenge_voorbeschouwing_op_spa_4

In de GTB-divisie zijn er nog vier strijders om het kampioenschap. Koploper is tot op heden Kees Kreijne, die met zijn Aston Martin Vantage een sterk seizoen rijdt. Kreijne heeft het echter niet makkelijk, want zijn voorsprong op achtervolgers Wijnen/Frijns bedraagt slechts vier punten. Ook het duo Van der Ende/Van der Pol en Erol Ertan hebben maar een kleine achterstand op koploper Kreijne. Zij zullen elkaar dus ook geen duimbreed toe gaan geven op Spa Francorchamps, waardoor in deze divisie twee spannende wedstrijden mogen worden verwacht. In totaal worden er in deze divisie twaalf auto’s aan de start verwacht, met naast de titelkandidaten ook vaste rijders zoals Dirk Schulz, Werner van Herck, Steve Matthijssen en Daan Meijer. Nieuw in deze divisie zijn komend weekend de gebroeders Webb met een BMW M3 GTRen Bob Sijthoff met een BMW E90 V8 GTR. Daarnaast heeft ook Cor Euser zich ingeschreven met zijn Lotus Evora. Euser reed afgelopen weekend met de Dutch GT op Zandvoort weer zijn eerste races na zijn zware crash eerder dit jaar op Circuit Zolder en keert komend weekend dus ook weer terug in de Supercar Challenge.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet