Diversen

Div: Terugblik op Formido Finaleraces door Secret Writer P.S. Eudoniem

480_startgrid_0997

De Secret Writer, P.S. Eudoniem, is overal, ziet alles, hoort alles, kent iedereen, maar niemand weet wie hij is. Hij (of is het een zij?) vertelt op AUTOSPORT.NL wat er opviel, zowel in positieve als negatieve zin tijdens de Dutch Power Pack evenementen. Dit keer de terugblik op de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort.

Foto's: Chris Schotanus, Co van der Gragt, Klaas Norg en Bart Buijs

480_formido_vlaggen_7510

De motoren waren nog niet koud van het Trophy of the Dunes spektakel, of ze mochten weer aantreden op Circuit Park Zandvoort voor het slotstuk van de nationale autorensport. De Finaleraces zijn altijd gezellig. Het bruist op de paddock, de teams die zich met de auto bemoeien werken zich een slag in de rondte om de auto’s nog een keer te kunnen laten knallen, de teams van de catering zijn al bezig met de voorbereiding voor de feestjes die aan het einde van de dag overal gehouden worden. Feestjes op de baan en ernaast. Het was een mooi weekend.

480_boksen_3382

Natuurlijk ging het op de baan niet allemaal zonder slag of stoot. Nog-niet-zekere kampioenen werden gekroond, nederlagen geleden, auto’s afgeschreven (en flink ook) en de gevechten op de baan waren om te smullen. Controverse, sportmanschap, en het was nog heerlijk weer ook. Het oktober-zonnetje liet zich vrijwel de hele zondag zien, dus de zonnebrillen mochten nog een keer van stal.

480_versierde_swift_7590

Formido had trouwens goed zijn best gedaan. Een mooie verzameling Formido Swiftjes bij de entree naar het circuit en een grote feesttent voor de Formido-gasten en -medewerkers. Zo zie ik dat graag. Het maakt dit soort evenementen mogelijk.

480_sfeer_2468

En sympathiek dat aan het einde van de dag alle paddock-bezoekers naar binnen mochten. Daar hou ik van. Maar ook hulde voor de vele andere sponsoren die zich niet gek lieten maken door de huidige tijden, maar het vertrouwen in de rijders en de sport hoog houden! Hou dat vast!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet