Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT: Fraaie dubbel voor Lotus

480_lotus_3274

Nadat Cor Euser gisteren de eerste sprintrace won stuurde Pim van Riet vanmorgen de Lotus Evora als eerste over de finish. De race was allesziens de moeite waard, ook al was de spanning er na gisteren aardig af. Geen Corvettes aan de start namelijk.

Tekst: Matthé IJzerman
Foto's: Co van der Gragt, Klaas Norg, Bart Buijs en Chris Schotanus


Robert van Barneveld, teammanager van het HTC Porsche Eindhoven, had het al voorspeld: “Phil gaat snel weg, pakt een kleine voorsprong maar dan komt de bandenslijtage in het spel en gaat hij het tempo niet meer volhouden”. Dat Bastiaans geen potten kon breken – hij finishte als vijfde - had echter ook een andere oorzaak. Vanochtend was hij zo onbedaarlijk ziek dat hij 40 graden koorts had en bovendien bijkans was leeggelopen. Tegen het medische advies in was hij toch achter het stuur van de Porsche gekropen om zijn theoretische kampioenskansen te verdedigen. Het zou een even begrijpelijke als twijfelachtige beslissing blijken.

480_start_7424

Met de afwezigheid van de zwarte Corvette van Christiaan Frankenhout op de grid stond Pim van Riet virtueel op pole maar de Lotus-coureur verpeste zijn start. “De pole-man moet van de wedstrijdleider tussen 70 en 90 rijden maar we hebben geen kilometerteller. Het door Cor geadviseerde toerental klopte niet helemaal”, verklaarde Van Riet waarom hij de start totaal miste.

480_camaro_op_kop_2390

Duncan Huisman nam de kop, gevolgd door Jan Joris Verheul en Phil Bastiaans. De Porsche-rijder reed Verheul nota bene in de Slotemakerbocht voorbij en ging op jacht naar De Camaro van Huisman. Maar hij kon net niet helemaal aanpikken en na een viertal ronden begonnen de banden inderdaad al op te spelen. (Volgend jaar komt Avon overigens met een iets andere samenstelling van de slickband en dat zou voor het Porsche-team heel goed uitkomen. “Er is al mee getest en de banden blijven veel langer goed. Bovendien komen ze weer terug als je het even rustig aandoet”, laat Van Barneveld weten).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet