Formido Swift Cup

Swift Cup: David Verzijlbergen wint, titel voor Jeffrey Rademaker

480_rademaker_schouders_3693

David Verzijlbergen heeft na een felle strijd met Tommy van Erp, waarbij het duo diverse keren van positie wisselde en elkaar ook enkele keren raakte, de derde wedstrijd in de Formido Swift Cup op zijn naam geschreven. Achter dit strijdende duo reed Jeffrey Rademaker een bekeken race en pakte met een derde plaats ruim voldoende punten om de titel veilig te stellen. Met zijn zege werd Verzijlbergen in het kampioenschap tweede en Van Erp derde.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Co van der Gragt en Bart Buijs

De uitgangspositie voor de laatste race van de Formido Swift Cup is duidelijk. Jeffrey Rademaker heeft 19 punten voorsprong op David Verzijlbergen en Tommy van Erp die de tweede plaats in het kampioenschap delen. Met nog 21 punten te verdienen heeft Rademaker veruit de beste kansen en moet dus zorgen dat hij uit de problemen blijft en de finishvlag ziet. Daarnaast mag Rademaker ook nog eens voor de derde keer dit weekend vanaf pole position vertrekken. Op plek twee de winnaar van de eerste twee races Van Erp, gevolgd door Verzijlbergen, Alain Mossinkoff, Gerard de Nooij, Maurits Werkhoven, Youri Verswijveren, Kim van den Berg, Benjamin van den Berg, Jörg Obluda, Jos Veldboer, Stefan Beelen, Justin van Densen, Jorn van der Kuil en Mark van Keulen.

480_start_8145

Bij de start lijkt Rademaker goed weg maar wordt richting de Tarzanbocht toch voorbij gereden door Van Erp en Verzijlbergen, waarbij de laatste zelfs de kop weet te nemen. Het lijkt meteen duidelijk dat Rademaker ervoor gekozen heeft om zijn twee belagers voor te laten en zo bekeken naar de titel te rijden. Achter dit drietal strijden Mossinkoff en De Nooij om de vierde plaats met op hun bumper Werkhoven, Kim van den Berg en Verswijveren.

480_verzijlbergen_7834

Aan kop strijden Verzijlbergen en Van Erp om de leiding en kijkt Rademaker de kat uit de boom. Daarachter toont Werkhoven opnieuw zijn snelheid want de nieuwkomer lukt het om De Nooij te verschalken en plaats vier te veroveren. Van de strijd profiteert ook Beelen en stijgt naar plaats vijf. De Nooij moet echter een paar meter prijsgeven en wordt nu belaagd door Mossinkoff, Kim van den Berg, Verswijveren, Obluda en Veldboer.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet