Formido Swift Cup

Swift Cup: David Verzijlbergen alsnog winnaar race twee


480_verzijlbergen_actie_2886

Tommy van Erp passeerde ook in de tweede Formido Swift Cup wedstrijd van de Formido Finaleraces als eerste de finishlijn. Vanaf de tweede startplek pakte Van Erp al snel ten koste van Jeffrey Rademaker de leiding om vervolgens soeverein naar de overwinning te rijden. Na afloop bleek er echter iets aan de remmen niet conform het reglement te zijn en werd de Coronel Racing-rijder gediskwalificeerd. Daarmee werd David Verzijlbergen, die Rademaker in de race van plek twee wist te verdringen, alsnog tot winnaar uitgeroepen. Maurits Werkhoven die oorspronkelijk de vierde plaats pakte promoveerde zo naar plek drie.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Co van der Gragt en Bart Buijs

480_rademaker_2797

Jeffrey Rademaker mag net als in race één vanaf pole position vertrekken, gevolgd door opnieuw Tommy van Erp en de verrassende Gerard de Nooij. Op vier David Verzijlbergen, gevolgd door de revelatie van race één, debutant Maurits Werkhoven. Daarachter Kim van den Berg, Alain Mossinkoff, Youri Verswijveren, Benjamin van den Berg, Jos Veldboer, Jörg Obluda, Stefan Beelen, Jorn van der Kuil en Justin van Densen. Net als gisteren mag Mark van Keulen, die niet aan de kwalificatie deelnam achteraan aansluiten.

480_start_2205

Vanaf pole position is Rademaker goed weg en wordt gevolgd door Van Erp en een uitstekend vertrokken Verzijlbergen. Daarmee is al voor de Gerlachbocht de bekende topdrie, die ook voor de titel strijd, compleet.

480_de_nooij_start_7162

Op vier De Nooij met als een lang lint daarachter de rest van het veld. In de S-Bocht pakt Van Erp ten koste van Rademaker de leiding en achter Verzijlbergen neemt Werkhoven de vierde plaats over van De Nooij. Op zes Kim van den Berg met op haar bumper Mossinkoff en Beelen.

480_groep_achter_2845

Na de derde doorkomst neemt Verzijlbergen met een zeer late remactie voor de Tarzanbocht de tweede plaats over van Rademaker. Van deze actie heeft Van Erp kunnen profiteren door enkele meters afstand te nemen. Op vier rijdt Werkhoven tussen de groepjes in want op vijf De Nooij die een lange sliert Swifts achter zich aan heeft bestaande uit Mossinkoff, Kim van den Berg, Beelen, Obluda, Verswijveren en Veldboer. Hoewel Mossinkoff in het Scheivlak een poging waagt, houdt De Nooij zijn lijn en blijft daarmee vijfde.

480_achter_2337

Aan kop heeft Van Erp wat meters lucht gekregen terwijl op twee Verzijlbergen weer wat ruimte heeft ten opzichte van Rademaker. Zes seconden achter de topdrie maar ook weer zes seconden los van De Nooij rijdt Werkhoven op een zekere vierde plaats. De Nooij verdedigt zijn vijfde plaats met verve want hoewel de trein zich achter hem vormt en vooral Mossinkoff felle aanvallen doet, neemt de Racing Team Welzorg-coureur steeds de verdedigende lijnen en weet zijn plek te behouden.

480_duwwerk_2848

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet