Porsche Cups

Porsche Cups: Enorm veel respect voor Jeroen Bleekemolen “Down Under"

Voorafgaande aan de Bathurst 1000 eindigde Jeroen Bleekemolen voor de tweede maal als tweede achter de Nieuw Zeelander Craig Baird. In fantastische duel om de kop verbraken beide coureurs meerdere malen het baanrecord voor
de Porsche Carrera GT3 Cup op Bathurst.


Tekst Willem J. Staat
Foto’s Edgephotographics/Porsche Australia

2012_bathurst_za
Jeroen in gevecht met Craig Baird tijdens de wedstrijd op zaterdag.Enorm veel respect voor Jeroen Bleekemolen “Down Under”
Met een vierde en twee tweede plaatsen kan Jeroen Bleekemolen enorm tevreden zijn over zijn debuut in de Australische Porsche Cup. De Nieuw Zeelander Craig Baird schreef ook de derde wedstrijd voorafgaande aan de Bathurst 1000 op zijn naam. Voor Baird betekende het zijn 46e overwinning in de Australische Porsche Carrera Cup.


Craig Baird: “Ik ben helemaal opgetogen. Die auto ging het hele weekend voortreffelijk, maar ik heb enorm veel respect voor Jeroen Bleekemolen. Om hier voor de tweede keer na de 12U van Bathurst op de startstreep te staan en zo competitief te zijn is fantastisch. Alle eer!”

In de derde wedstrijd konden Jeroen en Baird direct afstand van hun achtervolgers nemen. Maar omdat Jeroen aan de verkeerde kant zat lukte het hem niet om de kop te grijpen. Omdat Baird voor de titel gaat wilde Jeroen ook niet al teveel risico’s nemen. Jeroen Bleekemolen: “Als je allebei even snel bent kun je hier niet echt inhalen. We verbeterden vrijwel elke ronde het baanrecord maar uiteindelijk was Craig toch 0.8 secs. sneller.”

2012_rs_demo
En behalve de Carrera Cup was er nog de demonstratie met de RS Spyder.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet