Formula Ford

Formule Ford: Schouten wint tweede race, startcrash titelkandidaten


Schouten weerstaat de druk
In ronde zeven gaat het tempo van leider Schouten naar beneden. In één ronde pakt Van Splunteren maar liefst 1,6 seconden terug en ontstaat er een gevecht om de leiding. De jeugdige Van Splunteren opent direct de aanval en neemt geen halve maatregelen. Blokkerende wielen, grasrandjes meepakken en veel speldenprikken uitdelen. Het mag niet baten. Schouten rijdt de zege naar huis. De strijd om de derde plaats wordt gewonnen door Wouter Boerenkamps.

Bart van Os vervolgde zijn race op grote achterstand en sprokkelde nog enkele puntjes mijn zijn dertiende plaats en verkleinde daarmee zijn puntenachterstand op Michel Florie tot acht. Vanmiddag volgt de laatste race en dus de ontknoping in het kampioenschap. Laten we hopen op een eerlijke strijd op de baan.

Rondetafelgeprek
Na de podiumfestiviteiten komen de drie podiumfinishers gezamenlijk het mediacentrum in en wordt op een heerlijk ongedwongen manier de race nabeschouwd. Hierbij de quotes.

Bas Schouten: "Ik had een voorsprong opgebouwd, maar Max en ik strijden toch niet om het kampioenschap, dus ik ging mijn banden al sparen. Daarmee kwam Max dichterbij en ontstond er een leuk gevecht. Ik wist dat Max geen gekke dingen zou doen en ben blij dat ik gewonnen heb."

Max van Splunteren: “Ja, ik heb het even geprobeerd, maar kon er niet voorbij. Die twee banden die ik even op het zette, dat was inderdaad een foutje. Het was een leuk gevecht, maar ook met de tweede plaats ben ik erg blij.”

Wouter Boerekamps: “Ik had een hele race het aan de stok met Jan Paul van Dongen, maar ook die strijd was erg eerlijk. Hij probeerde het vaak bij de Tarzanbocht, maar ik wist hem achter me te houden. Ik heb tijdens de Masters ingestapt en heb nu mijn eerste podium al!”

Over het incident bij de start waren de meningen verschillend. Max: “ik zag ze in mijn spiegels en zag dat Michel te laat remde”. Bas: “volgens mij remde Bart zelf ook al te laat”. De enige die het voor zijn neus zag was Wouter: “ze zaten allebei aan de binnenkant. Michel remde volgens mij erg laat, maar ik ga me niet aan uitspraken over dit incident wagen”.

Zetec-quotes
De coureurs die gestreden hebben in de Zetec klasse hadden ook hun verhaal te vertellen.

480_podium_zetecs_1796

Paul Sieljes: “Gisteren had ik een perfecte start en had ik er na de Tarzanbocht al twee te pakken. Nu behield ik mijn elfde plek en moest ik er vol achteraan. Ik was Bernard Delhez daardoor uit het oog verloren en moest eerst achter Frederik Vergote aan. Gelukkig kon ik er wel naartoe rijden en toen ik hem eenmaal voorbij was zag ik Bernard al rijden. Hij was duidelijk in gevecht met zijn eigen auto en daardoor zat ik al snel achter hem. Pas in de laatste ronde kon ik hem eindelijk voorbij en pakte ik de zege in de Zetec-klasse.”

Bernard Delhez: “Mijn auto was zeer instabiel en ik had veel moeite om goede lijnen te rijden. Dan merk je toch dat mijn auto te lang heeft stilgestaan. Meer dan de tweede plek zat er daarom niet in.”

Eric Heudicourt: “Ik heb een erg eenzame race gereden, want ik was al snel het contact met de rijders voor mij kwijt. Evengoed mooi dat ik toch naar het podium mag.”

480_podium2_7117

Uitslag race 2 Dutch Formula Ford,
Formido Finaleraces Zandvoort, zondag 7 oktober 2012
1. Bas Schouten, Provily, Duratec, 10 ronden
2. Max van Splunteren, Geva Racing, Duratec + 0,411
3. Wouter Boerekamps, GP Elite, Duratec + 11,433
4. Jan Paul van Dongen, Racing2Win, Duratec + 11,686
5. Paul Sieljes, Zetec + 1:15,283
6. Frederik Vergote, Duratec + 1:16,734
7. Bernard Delhez, Zetec + 1:17,838
8. Eric Heudicourt, Zetec + 1:48,112
9. Marcus Sheard, Zetec + 1 ronde
10. Jurgen Evers, Duratec + 1 ronde
11. Reinier van der Veen, Zetec + 1 ronde
12. Andrew Baggott, Zetec + 1 ronde
13. Bart van Os, Geva Racing, Duratec + 2 ronden
DNF Michel Florie, Provily, Duratec
DNF Patrick Rausch, Zetec
DNF Thomas Grandcourt, Duratec
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet