Formido Swift Cup

Swift Cup: Tommy van Erp soeverein naar winst

480_blijdschap_erp_6939

Tommy van Erp heeft de eerste race van de Formido Swift Cup tijdens de Formido Finaleraces op zijn naam geschreven. Als tweede gestart had Van Erp al snel Jeffrey Rademaker te pakken en reed vervolgens naar een afgetekende zege. De van een vijfde plaats gestarte David Verzijlbergen reed een mooie race en wist in de eindfase ten koste van Rademaker de tweede plaats te veroveren. In de titelstrijd zag Rademaker daarmee zijn directe concurrenten slechts een paar punten dichterbij komen. Met een fraaie vierde plaats debuteerde Maurits Werkhoven zeer overtuigend.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Bart Buijs en Co van der Gragt

480_startopstelling_2400

Na de kwalificatie van eerder vandaag mag Jeffrey Rademaker vanaf pole position vertrekken, gevolgd door Tommy van Erp en de verrassende Gerard de Nooij.

480_denooij_6862

Op vier Kim van den Berg, gevolgd door de nummer twee uit het kampioenschap David Verzijlbergen die ongetwijfeld zo snel mogelijk naar voren zal willen komen. Bij zijn eerste Formido Swift Cup-race mag Maurits Werkhoven vanaf plaats zes vertrekken, gevolgd door Alain Mossinkoff, Youri Verswijveren, Benjamin van den Berg, Stefan Beelen, Jos Veldboer, Jörg Obluda, Justin van Densen en Jorn van der Kuil. Bij het veld is ook Mark van Keulen aangesloten die niet aan de kwalificatie heeft deelgenomen.

480_start_achter_1688

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet