Porsche Cups

Porsche Cups: Tweede en vierde plek voor Jeroen Bleekemolen op Bathurst!

Jeroen Bleekemolen heeft bij zijn debuut in de Australische Porsche Cup op Mount Panorama uitstekend gepresteerd. De Nederlander eindigde in beide wedstrijden als vierde en tweede! Na Jenson Button is de Nederlander tevens de tweede snelste man op Bathurst ooit.

Tekst Willem J.Staat/JB
Foto Porsche Australia

jeroen_bleekemolen
Een tweede en vierde plaats voor Jeroen Bleekemolen bij zijn Porsche Cup debuut
op Mount Panorama.

Tweede en vierde plek voor Jeroen Bleekemolen op Mount Panorama
Jeroen Bleekemolen heeft bij zijn debuut in de Australische Porsche Cup uitstekend gepresteerd en maakte vooral tijdens de kwalificatie behoorlijk veel indruk op het SBR Team waar hij in de volgende V8 wedstrijd in Surfer’s Paradise voor uitkomt. Omdat het licht begon te regenen besloot Jeroen in tegenstelling tot zijn concurrenten op slicks door te gaan. Het plan leek te slagen maar Jeroen werd geraakt toen V8 Supercar-coureur Steven Richards hem voorbij wilde laten gaan en daarbij zelf spinde.Hij raakte Jeroen precies op zijn achterwiel en toen was de training voorbij. De baan droogde verder op en de rondetijden van de concurrentie werden steeds sneller. Daardoor kon Jeroen zich slechts als 8e kwalificeren.

In de eerste Carrera Cup-wedstrijd had Jeroen een superstart en kon zich snel naar voren werken maar omdat inhalen op Bathurst erg lastig is bleef hij op de vierde plek steken. In de tweede wedstrijd kwam Jeroen bij de start super weg en pakte zelfs bijna de kop! Na twee bochten moest Jeroen genoegen nemen met een tweede plaats achter Craig Baird. Hoewel Jeroen Baird goed kon bijhouden was het echter onmogelijk om hem te passeren. Het duel tussen Bleekemolen en Baird werd op het scherpst van de snede uitgevochten want beide rijders verbeterden meerdere malen het Porsche Carrera Cup-ronderecord.

Jeroen Bleekemolen: “Ik ben wel redelijk tevreden want de snelheid is super en pas na drie races wordt er door Porsche een totaal uitslag van het weekend bekend gemaakt!” De Nederlander maakt dus nog steeds kans op een overall zege!

RS Porsche demo
Tussen de beide races gaf Jeroen nog een demonstratie van 3 ronden met de Porsche RS Spyder en liet daarbij de één na snelste tijd op Bathurst ooit registreren. Jenson Button liet vorig jaar met zijn F1 McLaren tijdens een Vodafone-demo op Bathurst een tijd van 1.48 noteren! Voorafgaande aan de derde Porsche Cup-wedstrijd en de Bathurst 1000 zal Jeroen zijn derde en laatste RS demo op Bathurst verzorgen. De demo tussen beide races hielp Jeroen wel direct over zijn teleurstelling over P4 in de eerste Porsche Cup-wedstrijd heen. “Wat is dit ontzettend gaaf” aldus de allround racer!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet