Porsche Cups

Porsche Cups: Eerste en vierde vrije trainingstijd voor Jeroen Bleekemolen op Bathurst

Jeroen Bleekemolen maakte gisteren voor de tweede maal kennis met Mount Panorama.Ditmaal echter in de Australische Porsche Cup en de LMS RS Spyder. Bij de eerste kennismaking liet de Nederlander de vierde tijd noteren. Vandaag registreerde hij zelfs de eerste tijd op Bathurst.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Porsche Australia

2012_jb_mount_panorama

Bleekemolen snel in twee verschillende Porsches!
Tijdens de eerste kennismaking met de Australische Porsche Cup gisteren realiseerde Jeroen Bleekemolen direct de vierde trainingstijd achter Craig Baird, Alex Davison en Jonny Reid. Voor het Porsche Cup-weekend op Bathurst staan twee trainingen, één kwalificatie en drie races van negen ronden op het programma. Twee races vinden op zaterdag plaats en één voorafgaande aan de Bathurst 1000.

Jeroen Bleekemolen: “Het is fantastisch om weer op Bathurst terug te zijn. In het bijzonder met de GT3 Cup Porsche. Het is wel de auto die ik het beste ken. Er zit zeker nog meer snelheid in, maar ik denk dat dit voor iedereen het geval is. Het is een fantastische ervaring en hopelijk kan ik er nog meer snelheid uit persen. Het is zeker een goed begin!” zo liet Jeroen gisteren weten.

Tijdens de laatste vrije training die vanochtend verreden werd liet Jeroen zelfs de eerste tijd noteren!

Ook kwam Jeroen al met de RS Spyder op Mount Panorama in actie. Volgens welingelichte kringen liet Jeroen met de RS Spyder een tijd van 2.08.9. registreren. Deze tijd correspondeert met de V8 Supercar-toppers!

2012_jeroen_bleekemolen_pc_mp
Jeroen Bleekemolen in actie met de "Australische Porsche GT3 Cup". Direct de
vierde tijd bij de eerste kennismaking! En zojuist zelfs de eerste tijd!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet