Belcar

Nederlandse invasie tijdens Belcar Home Race op Zolder

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei wordt op het circuit van Zolder de Belcar Home Race verreden, een heel vol programma met veel Nederlanders. David Hart en Jeroen Bleekemolen starten met de SRT Corvette. Jos Menten, vorige week nog derde in de LMS GT1 op Spa, start nu met Ruben Maes in de PSI Porsche. Danny van Dongen en Marc Goosens starten met de Eurotech Marcos. Hoezo, de Nederlanders maken de dienst uit in de Belcar?

Tekst: Flor Schilte - Foto's: Tim Böhme

In de klasse 1 is de GLPK Corvette van Kumpen en Longin weer de prooi waarop wordt gejaagd. Ook komt de eerste keer de AD Viper van de gebroeders Wauters in actie.

 grouwels


In klasse 2 starten de Maastrichtse gebroeders Grouwels ook met een Viper, maar dan in Competition uitvoering.

 haane


Henk Haane neemt weer deel met de Posrche van First Motorsport terwijl Armand Essers in actie komt met de BMW Silhouette.

 essers


Bij Coast Racing rijdt Kevin Leest met de Porsche.

 vanleest


Nog voor er een evaluatie van de eerste wedstrijd kon worden gemaakt, bleek dat het verschil tussen de beide Corvettes, de snelste Porsche biturbo (Maes-Mollekens) en de Marcos LM600 van Goossens-Van Dongen nogal fors was. De Marcos moest tijdens de kwalificaties een dikke 5” toegeven en tijdens de wedstrijd 7”. De Porsche biturbo van PSI volgde al op een dikke 7” tijdens de trainingen wat nog opliep tot bijna 8” tijdens de wedstrijd. Wat de Marcos betreft, is het nog wat koffiedik kijken. Deze wagen is nieuw opgebouwd en zal zeker nog aan snelheid winnen. Uiteraard zal de kloof groot blijven in deze omstandigheden. De Porsche biturbo werd door de nieuwe reglementeringen voorzien van kleinere restrictoren en ook werd de immense achtervleugel flink gekortwiekt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet