Formido Swift Cup

Swift Cup: Justin van Densen debuteert tijdens Formido Finaleraces

justin_van_densen_licentie_swift_2

Justin van Densen staat al jarenlang met zijn fotocamera langs de circuits om mooie raceplaatjes te schieten. Komend weekend, tijdens de Formido Finaleraces op CPZ, kruipt de Zandvoorter echter zelf in een Suzuki Swift en zullen de fotografen hém kieken. "Ik heb er ontzettend veel zin in’’, zegt Van Densen. "Hopelijk kan ik mijzelf de komende dagen als coureur verbeteren. En ook de boel heel houden.’’

Tekst: Marc Kok
Foto's: Peter Verswijveren, Raymond Zonneveld, Willem van Densen en Fast Company

justin_stage_autosportpuntnl_1

Als kind van Zandvoort komt de voormalige stagiair van AUTOSPORT.NL (de foto is uit 2010) al vele jaren naar Circuit Park Zandvoort. Hij woont vlakbij de Masters-bocht en kan vanuit zijn slaapkamer het snelle asfalt ruiken. Niettemin heeft de tiener nog nooit zelf geracet op de baan waar hij al ontelbare uren naar heeft zitten turen door zijn camera. Maar dat gaat dit weekend veranderen.

justin_kartfight_1

Karten
Dat Justin van Densen zeker kan sturen, bewees hij ruim twee jaar geleden al. Hij was tijdens de kwalificatieheats van de zogenoemde Red Bull Kart Fight de snelste karter van Noord-Holland. Daardoor kwalificeerde hij zich voor de finale, die onder het toeziend oog van F1-kampioen en Red Bull-coureur Sebastian Vettel op Circuit Park Zandvoort werd gehouden. Hoewel Van Densen in die eindstrijd niet in de prijzen viel, toonde hij wel al zijn ambitie. "Ik houd van snelheid. Het kan mij niet snel genoeg gaan’’, lachte hij destijds.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet