Diversen

Div: Sport Kort: Bacheta F2-kampioen, Buri beste Britse FF-rijder en Van Dam 9de in Japan

f2_kampioen_luciano_bacheta

Hoe verging het Carlo van Dam afgelopen weekeinde in de Japanse Super GT? En wie zijn de nieuwe kampioenen bij de FIA Formule 2 en de Britse F3 en Formule Ford? Lees het hier in de nieuwe editie van Sport Kort.

Tekst: Marc Kok

FIA Formule 2
Tijdens het 8ste en laatste raceweekend van de FIA Formule 2 gingen de racezeges in Monza naar Mathéo Tuscher en Christopher Zanella. Maar dat was voor beide Zwitsers niet voldoende om de titel binnen te hengelen. Hert kampioenschap ging immers naar Luciano Bacheta (zie foto boven), die in het begin van het seizoen ijzersterk was en direct een enorme puntenvoorsprong opbouwde. Daar legde de Brit, die op het Italiaanse asfalt als 4de (race 1) en 3de (tweede heat) finishte, de basis voor de winst in de FIA F2. Met in totaal 231,5 punten veroverde hij niet alleen de F2-kroon, hij krijgt als beloning tevens een test bij het Formule 1-team van Williams. Tuscher (210) en Zanella (196) eindigden als 2de en 3de in de titelstrijd.

carlo_van_dam_weider_honda_supergt_autopolis_2012

Japans Super GT
Carlo van Dam en Takashi Kogure zijn met hun Honda HSV-010 9de geworden in de Kyushu 300 KM op het circuit Autopolis, de zevende race van het Japanse Super GT kampioenschap 2012. ,Ik deed de start en de eerste stint, en wist daarin onze zesde startplaats vast te houden”, vat Carlo de race samen. "In de tweede helft kwamen we er helaas niet meer aan te pas, en viel Takashi terug naar de negende positie. Op de zogenaamde intermediate banden kwam onze auto snelheid te kort. "Het weekeinde begon voor mij goed, want tijdens mijn run in de natte vrije training reed ik de snelste tijd, en tijdens de tweede kwalificatiesessie kon ik onze auto de derde en beslissende sessie inrijden. "Maar hoewel we er op regenbanden dus qua tempo goed bij zaten, miezerde het vandaag slechts, en op de intermediates die je dan moet gebruiken, zat er niet meer in.’’ De finale van het kampioenschap wordt op 28 oktober a.s. verreden op het circuit van Motegi.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet