Clio Cup

Clio Cup: Mike Verschuur vecht zich naar podium Clio Eurocup op Paul Ricard

mike_verschuur_paul_ricard_1

Met een zwaarbevochten tweede plaats in de tweede race van de Eurocup Clio sloot Mike Verschuur vanmiddag de derde ronde op het circuit van Paul Ricard goed af. Gisteren moest de Nederlander nog genoegen nemen met de achtste plaats. In de stand om het kampioenschap bezet Verschuur momenteel de derde plaats. De rijder met startnummer 1 (totaal 89 punten) heeft slechts 2 punten achterstand op Marc Guillot en 1 punt op Oscar Nogues.

Tekst en foto’s: PR

Na een pauze van zeven raceweekenden kwam Verschuur op het HTTT-circuit van Paul Ricard weer in actie. In de eerste vrije training moest de inwoner van Amsterdam nog wennen aan de 5.842 meter lange baan in Zuid-Frankrijk en eindigde de sessie op de achtste plaats. In de tweede vrije training wist Verschuur de limieten van de baan steeds meer aan te scherpen en zette tegen het sluiten van de markt de snelste tijd op de chrono’s.

Doordat Verschuur geen teamgenoot had moest de 25-jarige coureur de kwalificaties van zaterdagmorgen zelf doen. Terwijl zijn concurrenten profiteerden van elkaars slipstream verloor Verschuur met name op de lange rechte stukken kostbare tijd. Hij eindigde de eerste sessie uiteindelijk als twaalfde. Zijn op-een-na snelste tijd was goed voor een negende plaats op de grid.

Net zoals de vorige races op Spa-Francorchamps en de Nürburgring mondden beide Eurocup Clio races uit in uiterst competitieve en spannende wedstrijden. In de eerste race op zaterdagmiddag kwam Verschuur van plaats 12 goed uit de startblokken en wist direct twee concurrenten te verschalken. In de tien ronden tellende race wist Verschuur nog twee coureurs te passeren en kwam als achtste over de meet.

mike_verschuur_paul_ricard_2

De gok van de juiste banden werd voor aanvang van de tweede manche op zondagmiddag een lot uit de loterij. Ondanks de dreiging van regen besloot Verschuur op de startgrid zijn regenbanden te vervangen door slicks. Dit bleek de juiste keuze te zijn, want na het doven van de lichten wist Verschuur meteen een aantal plaatsen op te schuiven naar voren. Ondanks dat de baan op sommige plekken nog nat was raakte Verschuur ontketend en wist elke ronde een deelnemer te passeren. Na elf ronden kwam Verschuur vlak achter winnaar Yoann Baziret keurig als tweede aan de finish.

Mike Verschuur: "Ik ben tevreden over het weekend. In de kwalificaties had ik het lastig want ik kreeg geen sleep van een andere rijder waardoor ik genoegen moest nemen met de twaalfde en negende plaats op de grid. Op zaterdag eindigde ik als achtste, terwijl ik op zondag op een opdrogende baan met de gok van slicks naar voren wist te rijden. De auto was super en hengelde elke ronde iemand binnen. In de stand om het kampioenschap is alles nog open. Ik kijk nu al uit naar Barcelona (19 – 21 oktober aanstaande) want dat circuit ligt me goed. Ik hoop daar de titel in de Eurocup Clio te pakken.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet