Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Götz/Asch winnen ADAC GT Masters titel na Hitchcock Thriller weekend

Zelfs Alfred Hitchcock had het scenario voor het slotweekend van de ADAC GT Masters niet kunnen bedenken. Voor het slotweekend in Hockenheim dienden zich maar liefst zeven titelkandidaten aan! Pas in de slotfase van de tweede wedstrijd werd het pleit beslecht.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

2011_adac_gt_hockenheim_r2
Start van een Hitchock Thriller Finale in Hockenheim

Götz/Asch winnen ADAC GT Masters titel
Maar liefst zeven titelkandidaten hadden zich voor de ADAC GT Masters finale in Hockenheim aangemeld. Diego Alessi/Daniel Keilwitz waren met hun Callaway Corvette met negen punten voorsprong op de combinatie Maximiliaan Götz/Sebastien Asch(kfzTeile 24 MS Racing Team SLS Mercedes AMG GT3) naar Hockenheim gekomen. Ook de regerend kampioen Dino Lunardi bezat samen met Maxime Martin in de Alpina BMW B6 eveneens nog over titelkansen, evenals Porsche-rijder Christian Engelhart.

Verrassende BMW-overwinning
Tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag verspeelden verschillende titelkandidaten hun kansen. De combinatie Christian Engelhart/Sean Edwards strandde in het zicht van de finish. Vijf ronden voor het einde moest Sean Edwards kort voor het einde met een lekke band naar binnen en verloor de nodige tijd. Nadat Edwards noodgedwongen naar binnen moest nam de Schuberth BMW Z4 van de Dominik Schwager de leiding over.

2012_schwager_hrtgen
Verrassende zege voor Dominik Schwager/Claudia Hürtgen met de Schuberth BMW Z4

Dominik Schwager: “Aan het slot van de wedstrijd heb ik de druk op de Porsche opgevoerd maar het was eigenlijk onmogelijk om in te halen. Wij hadden tijdens het seizoen veel pech, maar deze zege geeft ons enorm veel voldoening.
Claudia Hürtgen:
“Direct vanaf het begin heb ik geprobeerd om de banden te sparen. Je kon al gelijk zien dat het hier problematisch zou worden. Ik heb geprobeerd de curbstones te mijden. Dit was de sleutel voor het succes!”

2012_frentzen_finish_r_1
Heinz Harald Frentzen "kruipt" met een technisch probleem over de finish.

Gedurende het gehele weekend waren er de nodige lekke banden. Enerzijds waren er verwijten richting bandenleverancier Yokohama, anderzijds reden een groot aantal rijders wel erg ruw over de curbstones. De tweede plek ging naar de Porsche 911 GT3 R van de combinatie Nicolas Armindo/Robert Rennauer terwijl de kfzteile SLS Mercedes AMG GT3 van de combinatie Stoll/Dobitsch als derde eindigde.

2012_edwards_pits
Lekke band voor Sean Edwards in de slotfase. Titelkansen zo goed als verspeeld

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet