VLN

VLN: Schitterend succes voor Bleekemolen/Schneider op de Nordschleife(lang)

De gelegenheidscombinatie Jeroen Bleekemolen/Bernd Schneider behaalde met de Black Falcon Mercedes SLS AMG Mercedes GT3 tijdens de ROWE DMV. 250 Meilen Rennen een schitterende zege. Ook voor de andere Nederlanders waren er successen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s VLN

vln_bleekemolen
De Black Falcon SLS AMG Mercedes GT3 op weg naar een schitterende prestatie op
de Nordschleife. DTM Legende Bernd Schneider behaalde na 22 jaar zijn tweede Nordschleife-zege.

Schitterend succes voor Bleekemolen/Schneider op de Nordschleife
De combinatie Bernd Schneider/Jeroen Bleekemolen behaalde tijdens de ROW DMV 250 Meilen Rennen afgelopen weekend op de Nordschleife een schitterende overwinning. Na exact vier uur racen ging Schneider met een voorsprong van ruim 47.036 seconden op de Manthey Porsche van Jochen Krumbach/Timo Bernhard/Roman Dumas als eerste over de finish. De ROWE Mercedes SLS AMG GT3 van de combinatie Marko Hartung/Mark Bullitt/Nico Bastian als derde over de streep.

In de lange carrière van DTM recordhouder Bernd Schneider betekende dit pas de tweede VLN zege! Ruim 22 jaar geleden zegevierde hij voor de eerste maal op de Nordschleife.

Bernd Schneider: “In mijn carrière heb ik hier te weinig gereden om als Nordschleife expert te boek te staan. Bovendien zijn er groot aantal rijders die zich hier beter op hun gemak voelen. Daarom betekent deze overwinning voor mij zoveel!”

Jeroen Bleekemolen voelt zich echter op de Nordschleife uitstekend in zijn element.

winnaars
Succesvolle combinatie op de Nordschleife;Bernd Schneider en Jeroen Bleekemolen.


Jeroen Bleekemolen: “Vooral tijdens mijn dubbele stint aan het begin van de wedstrijd was het met de vele duels behoorlijk veel fun. Met dit resultaat en de sterke concurrentie kunnen we meer dan tevreden zijn” Tijdens de slotfase kwam het tot een confrontatie tussen Porsche-fabriekscoureur Timo Bernhard en Bernd Schneider.

Timo Bernhard: “Ik heb werkelijk vol gepusht en kon iets bij hem in de buurt komen. Maar hij reed zo sterk en had een superstint. Aan het einde zat er werkelijk niet meer in. Ook Jochen Krumbach loofde de concurrentie. “Black Falcon heeft gewoon verdiend gewonnen”vln_huisman_ret
De Porsche 911 GT3 van Huisman/Schmitz/Abbelen wordt voor de wedstrijd door de
vele Nordschleife fans aangemoedigd maar werd door pech achtervolgd.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet