24H Series

Div: Voorbereidingen Dunlop 24H DUBAI 2013 in volle gang


480_creventic4

Achter de schermen wordt bij CREVENTIC in het Noord-Limburgse Gennep hard gewerkt aan de voorbereiding van de Dunlop 24H DUBAI, die van 10 t/m 12 januari 2013 verreden wordt op het Dubai Autodrome. Het Nederlandse bureau is in samenwerking met het DNRT verantwoordelijk voor de organisatie en promotie van de wedstrijd, de eerste internationale lange-afstandsrace van het jaar voor toerwagens, GT’s en 24H-specials.


Meer informatie is te vinden via: www.24hseries.com

Voordat eind november de boot met auto’s en materiaal richting Dubai vertrekt, kunnen teams zich nog tot 15 oktober aanmelden. Het maximale aantal deelnemers is al bijna bereikt. “We hebben nog meer inschrijvingen dan de succesvolle editie van dit jaar, en dat ondanks de economisch moeilijke tijden”, zegt Gerrie Willems namens CREVENTIC. Willems wijst met name op de interesse van toerwagenteams: “Circa een derde van het veld bestaat uit toerwagens, waarbij ons speciale tarief met een inschrijfgeld van 5.000 Euro dus goed heeft gewerkt. Vooral de klasse A2 met auto’s tot twee liter, zoals de Mini’s, de Clio’s, Lotus en Citroën, is met tien teams goed bezet en belooft een mooie strijd.”

480_creventic3

Indrukwekkend GT-veld
Het GT-veld tijdens de achtste editie van de Dunlop 24H DUBAI mag zonder meer indrukwekkend genoemd worden. Zo is de aparte klasse voor de Porsche 997 Cup-auto’s met niet minder dan twaalf inschrijvingen bijzonder populair, terwijl er in de klasse A6 maar liefst 25 GT3-sportwagens zijn aangemeld. Afhankelijk van de rijdersbezetting worden deze auto’s ingedeeld in de A6-PRO of A6-AM-categorie. Tevens zijn er ongeveer tien auto’s ingeschreven in de SP2-klasse met specials zoals Renault Mégane Trophy Silhouette, Marcos Mantis, GC Automobile en de nieuwe Brokernet Goldsting. Bovendien zijn er nog eens 13 auto’s ingeschreven in de SP3-klasse, die voornamelijk uit GT4-auto’s bestaat.

480_creventic-2

Overig nieuws rondom de Dunlop 24H DUBAI
De hoogwaardige merchandise-artikelen konden tijdens de afgelopen edities van de Dunlop 24H DUBAI op veel belangstelling rekenen. Voor de liefhebbers komt er een nieuw poloshirt voor de race in 2013 en er is ook een nieuw TW STEEL-horloge als ‘limited edition’ aangekondigd. Verder kijken vele deelnemers nu alweer uit naar de ‘welcome party’ op de woensdag voorafgaand aan de race in het rennerskwartier van het Dubai Autodrome. In gastvrije Arabische sfeer biedt deze party met barbecue een ideale gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en bestaande vriendschappen te verstevigen. Een betere start van het evenement is niet denkbaar! Bovendien rijden tijdens de komende editie alle teams met een ‘driver-ID’-functie voor de tijdwaarneming, zodat op ieder moment duidelijk is welke rijder of rijdster in de auto zit. Dat maakt het volgen van de race nog spannender.

480_creventic5

240_creventic1Dubai, altijd een bezoek waard!
De Dunlop 24H DUBAI is de laatste jaren steeds populairder geworden en heeft zich inmiddels een vaste plaats op de internationale autosportkalender verworven. De stad Dubai is, zeker in de koude Europese wintermaanden, een gastvrije en prachtige bestemming om een aantal dagen in de zon door te brengen. Luxe winkelcentra, de beroemde ‘soeks’ met goud en specerijen, woestijnavonturen met kamelen of 4x4-auto’s en volop sportieve mogelijkheden, van zeilen en golfen tot skiën op zand of sneeuw: Dubai biedt het allemaal. Daarnaast is er een riante keuze aan hotels, van comfortabele vijfsterrenhotels tot betaalbare driesterrenaccommodaties. Ook de restaurants zijn zeer gevarieerd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet